AKTUELNO

Uzrok smrti nije poznat.

Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je da je u bazi "Bondstil" na Kosovu preminuo vodnik Konrad Robinson, što je druga smrt nekog američkog vojnika u toj bazi od početka ove godine.

"En-Bi-Si 7 San Dijego" prenosi da je u jučerašnjem saopštenju Pentagona navedeno da je 36-godišnji Robinson, rodom iz kalifornijskog grada San Markos, umro u "incidentu koji nije povezan sa borbenim dejstvima".

Robinson je u SAD bio stacioniran u bazi Fort Breg u Severnoj Karolini, a prema rečima njegove majke Sintije, ova misija trebalo je da mu bude poslednja nakon 18-godišnje vojne karijere.

"En-Bi-Si 7 San Dijego" navodi da je Robinson učestvovao u misiji NATO na obezbeđivanju "srpske pokrajine", kao i da se u Bondstilu bavio preventivnom medicinom. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke od pet i deset godina.

Ova televizija navodi da je Robinsonova smrt i dalje pod istragom, a njegova majka je izjavila da je on pronađen na stolici bez znakova života u četvrtak ujutru nakon redovnih fizičkih vežbi.

Američki sajt military.com podseća da je ovo druga smrt nekog američkog vojnika u Bondstilu od početka ove godine, pošto je u januaru pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo Robert Džons, zadužen za obuku vojnih pasa.

#Bondstil

#SAD

#Smrt

#Vojska

'