AKTUELNO

Hitna pomoć je noćas zabeležila rekordan broj intervencija u noćnom periodu od početka godine - 148, od kojih je 44 intervencija obavljenih na javnom mestu, rekla je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, razlog je najverovatnije toplije vreme, na koje mnogi građani još nisu adaptirani kao i to što je bila noć između petka i subote.

Međutim, kako je rekla, nije zabeležen veliki broj tuča ili alkoholisanih osoba.

Macura je kazala da se noćas dogodilo četiri saobraćajne nezgode, a da je jutros u 6.57 Hitna pomoć primila poziv zbog još jednog udesa koji se dogodio u Bulevaru Kralja Aleksandra kod broja 88, kada je kombi udario u drvo. Kako je rekla, tada su lakše povređena dvojica muškaraca.

Sinoć u 20.21 dogodila se saobraćajna nezgoda na Zrenjaninskom putu, na sredini Pančevačkog mosta, u kojoj su povređena dva muškarca starosti oko 30 godina, kada su pali sa motora. Oni su prevezeni na ortopediju Urgentnog centra.

Na uglu ulica Palmira Toljatija i Goce Delčeva na Novom Beogradu dogodio se sudar u kojem je lakše povređen muškarac koji je prevezen u Urgentni centar i predat neurologu i ortopedu.

Na uglu Sredačke i Niške ulice na Vračaru lakše povrede u udesu je zadobio muškarac koji je zbrinut na licu mesta i nije dalje vožen.

U 4.48 u ulici Patrijarha Joanikija na Vidikovcu doogodio se udes u kojem je povređen muškarac koji je prevezen na ortopediju Urgentnog centra.

Za pomoć su se tokom noći od hroničnih bolesnika javljali najviše astmatičari i osobe sa hipertenzijom.

#Beograd

#Hitna pomoć

'