AKTUELNO

Boris Vuković, novinar 'Srpskog Telegrafa' rekao je za NOVO JUTRO televizije PInk da pojedini mediji očigledno na sve načine promovišu odbranu i tezu da će Zoran biti oslobođen, ali kako kaže, to ne znamo.

- Mala Jana je saslušana i  dala je svoj iskaz u prisustvu psihologa i taj iskaz je snimnjen. On se sada preslušava i unosi u predmet, i mislim da možemo očekivati do kraja meseca tužilačku odluku - rekao je Boris Vuković, novinar "Srpskog telegrafa".

Predrag Savić, advokat, smatra da ovaj iskaz ne bi trebalo ništa da promeni, da on mora da se ceni u sklopu svih ostalih dokaza. - Ovde imamo jednu činjenicu da uz pomoć analize baznih stanica koje nam daju tačno kretanje mobilnih telefona, možemo lako da utvrdimo da, ili Zoran ili mala Jana, lažu - rekao je Predrag Savić, advokat.

Kako kaže, Zoran i mala Jana su trebali da pređu 130 metara za osam minuta, što je praktično nemoguće.

- Osoba koja je nosila Jelenin telefon je to rastojanje prešla za 20 minuta. Ili ja Jana lagala da je bila sve vreme sa ocem, ili je on lagao. Na osnovu onoga što je objavljeno u medijima, i očekivali smo da Jana ovako nešto objavi. Ta izjava mora da se ceni vrlo pažljivo i ne može izolovano da se posmatra - rekao je Savić.

Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, da bi se utvrdilo oružje ili oruđe sa kojim je Jelena ubijena morali bi da imamo briseve rana, a to ovde nije slučaj, i kako kaže,  nije siguran da ukoliko bi se sumnjalo na neke dokaze, da ih policija ne bi do sada našla.

- Nemoguće je da  prilikom obdukcije sa svih mesta na kojima je došlo do kontakta nisu uzeti brisevi. Procedura je jednostavna i to mora da se uradi. Ova optužnica, tj.izjava Male Jane neće ništa promeniti. Data je u kontekstu da pruži alibi Zoranu Marjanović. Ali sada se postavlja pitanje vremena, datuma, i da li je tačno vreme kada je Jana bila sa tatom na nasipu. Da li je to bilo pre podne ili popodne, tu ne mogu da se složim ni sa kim. To je malo teže dokazati. Šta drugo očekivati od deteta nego da kaže da je bilo sa ocem. Mala Jana je bez obzira na njen uzrast svesna svih okolnosti u kojima se nalazi. Njenu izjavu će tumačiti sudija u sudskom postupku - rekao je forenzičar Časlav Ristić.

Foto: Printscreen

Vuković je podsetio da su  tog dana kada je Jana davala iskaz advokati odbrane momentalno obavestili sve medije o tome, a kako kaže,  ista ta odbrana se bunila kada se u novinama nalazila optužnica protiv Zorana ili neki iskaz koji njima nije odgovarao.- Pojedini mediji očigledno da na sve načine promovišu odbranu i tu tezu da će Zoran biti oslobođen, ali to ne znamo. Treba sačekati odluku Suda - rekao je Vuković.

Kako kaže, ovo je klasična manipulacija od strane advokata sa predmetom i sa javnosti. - Niko ne kaže da u optužnici imamo izjavu svedoka koji kaže video sam muškarca i ženu kako se spuštaju niz nasip. Smatram da živimo u zemlji gde moramo verovati državnoj instituciji. Ne verujem da se državni organi igraju sa takvom stvari, treba videti sa čime će ići tužilaštvo pred sud - rekao je Vuković.

#Novo jutro

#Zoran Marjanović

'