AKTUELNO

Devojka je pokušala da spasi dečaka koji se, kako se sumnja, predozirao ekstazijem.

Mirjana M. (21), koja je danas nađena mrtva u stanu na Dorćolu, bila je svedok smrti tinejdžera Jovana Paunovića (17), saznaju beogradski mediji. Uzrok njene smrti za sada nije poznat.

Mirjana M. je, kako pišu mediji, bila neposredni svedok smrti Jovana Paunovića (17), tinejdžera koji je, kako se veruje, zbog predoziranja ekstazijem preminuo pre skoro tri nedelje ispred jednog beogradskog splava. Prema izjavama gostiju splava, mladić koji je umro u najgorim mukama izbačen je iz lokala nakon što je u svoj organizam uneo čak pet puta veću dozu ekstazija, koji je, pretpostavlja se, i uzrokovao njegovu smrt. Tinejdžera, koji je pre smrti bio u bunilu, na pločniku ispred splava samog su ostavili prijatelji, a Mirjana je, prema informacijama medija, ispred splava naišla na njega. Devojka je pokušavala da mu pomogne dok joj je Jovan umirao na rukama.

- Ona je bila prva osoba koja je Jovanu pružila pomoć. Pričala je sa njim ispred splava sa kojeg je izbačen. Njoj je maturant ispričao koliko je ekstazija uzeo to veče, nakon čega je pao u šok. Držala ga je dok je on umirao i zvala Hitnu pomoć - kaže sagovornik. Prema rečima našeg izvora, Mirjana je bila i na VMA dok su se lekari borili za Jovanov život. Njegova smrt ju je duboko potresla, nije mogla da se pomiri sa činjenicom da ga više nema.

- Sve vreme je pričala o njemu, o tome kako je mislila da će preživeti. Mislila je da je sve moglo da bude drugačije - objašnjava sagovornik.

JOVAN UZEO SMRTONOSNI EKSTAZI?

Kako su mediji već pisali, nedavno se u Srbiji pojavila roze tableta novog ekstazija „redbul“, čija jedna doza može da izazove komu, a potom i smrt. Prema saznanjima, ova droga kod nas je stigla iz ilegalnih sintetičkih laboratorija droga iz Kine, a jačina samo jedne doze je pet puta veća nego ranije otkrivenih vrsta ovog narkotika. Kako kaže izvor upoznat sa situacijom na srpskom tržištu psihoaktivnih supstanci, ekstazi „redbul“ najviše je prisutan u Beogradu. Kliničkim ispitivanjima je ustanovljeno da doze od 75 miligrama aktivne MDMA supstance, koja se nalazi u običnom ekstaziju, nisu smrtonosne. Međutim, to se ne može reći za novootkrivene tablete koje su preplavile Srbiju.

#Devojka

#Dorćol

#Droga

#Smrt

'