AKTUELNO

Advokatske komore Srbije i Beograda sinoć su saopštile da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave verodostojne informacije koje će dovestin do podizanja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu najavljuje se da će advokatura u Srbiji od ponedeljka, 30. jula, stupiti u jednonedeljnu potpunu obustavu rada kako bi poslala jasnu poruku "jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti".

Prethodno je predsednik AKS Viktor Gostiljac u izjavi za Tanjug rekao da će ovim povodom tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije kao i da se formira poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog pronalaženja počinilaca.

Time bi se poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno, navodi se u saopštenju.

U Ulici Antifašističke borbe, ispred zgrade kod broja 45, sinoć je ubijen advokat Dragoslav Ognjanovića, njegov 26. godišnji sin ranjen je u predelu desne ruke, a policija intenzivno traga za osobom koja je počinila zločin, saopštio je načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

- Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji trenutno obavljaju uviđaj, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP-a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen - naveo je Kovačević.

Na advokata Dragoslava Ognjanovića (56) i njegovog sina, koji nije životno ugrožen, pucano je oko 19.30 časova u Ulici Antifašističke borbe, u prolazi ispred zgrade kod broja 45.

Ognjanović je bio advokat Luke Bojovića, jedan od branilaca Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalnom, kao i branilac njegove žene Mire Marković.

#Nagrada

#Ubistvo

#advokatska komora beograda

'