AKTUELNO

Advokat Miša Ognjanović, koji je zastupao Luku Bojovića, izrešetan ispred zgrade u kojoj živi, ranjen i njegov sin Petar (26).

Luki ubijaju sve najbliže saradnike kako bi ga što više oslabili kad odsluži kaznu u Španiji i vrati se u Srbiju

Izvor iz policije

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (56) ubijen je prekjuče ispred svoje zgrade na Novom Beogradu, najverovatnije kako bi se poslala mafijaška i preteća poruka njegovom branjeniku Luki Bojoviću, pokazuju prvi rezultati iz istrage!

Foto: Tanjug

Komora: Nagrada za informacije o ubici

Advokatske komore Srbije i Beograda ponudile su novčanu nagradu za informacije koje će dovesti do podizanja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore. Pritom, advokati su najavili da će od danas stupiti u jednonedeljnu obustavu rada kako bi "poslali jasnu poruku jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti".

Miša je tako postao samo još jedna u nizu žrtava u krvavom ratu između klanova Luke Bojovića i pokojne braće Šaranović, koji traje već devet godina!

Nesrećni Ognjanović je izrešetan ispred zgrade u kojoj živi u Ulici Antifašističke borbe, a u toj mafijaškoj sačekuši ranjen jei njegov sin Petar (26) u desnu ruku!

Umro sinu u naručju

U policiji kažu da je ubica u subotu oko 19.30 čekao poznatog advokata ispred zgrade, u kojoj Ognjanović stanuje u poslednja tri meseca.

- Ubica, odeven u crno i sa crnim kačketom, čekao je advokata u prolazu između zgrada. Kada se Ognjanović dovezao pred zgradu sa sinom i uputio prema ulazu u prizemlju, ubica mu je prišao i ispalio nekoliko kraćih rafala u njega iz automatskog oružja, najverovatnije "škorpiona". Mišin sin je tad u panici pritrčao do oca, kad je ubica prišao žrtvi i ispalio u njega još jedan kraći rafal. Tom prilikom Petar je ranjen u ruku. Ubica je pobegao, a Ognjanović je preminuo sinu na rukama. Imao je najmanje deset rana od metaka na telu - kaže sagovornik.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Ubica je pobegao kroz prolaz između zgrada do parkinga, gde ga je sačekao saučesnik u crnom automobilu.

- Prema izjavi svedoka, ubica je utrčao u crni "audi" ili "volvo" i odvezao se. Pretpostavlja se da se odmah uputio na autoput, ali ne odbacuje se ni mogućnost da se odvezao do neke od podzemnih garaža u obližnjim novobeogradskim blokovima, gde je automobil sakriven. Auto nije zapaljen, kao što se dešavalo u slučajevima sličnih likvidacija - navode u policiji.

Samo nekoliko minuta nakon ubistva poznatog advokata policija je pokrenula akciju "Vihor", u kojoj su zaustavljana vozila i kontrolisane sumnjive osobe, ali nije bilo rezultata.

Govoreći o mogućim motivima ubistva, naš sagovornik iz policije kaže da za sada sve ukazuje da je Ognjanović žrtva rata između klanova Bojovića i Šaranovića.

- Indikativno je da su za samo poslednja dva meseca likvidirani Lukin kum i čovek do poverenja Dragoslav Miloradović (44), kao i nezvanični šef obezbeđenja Lukinog klana Slaviša Milić (45). Sada je ubijen i advokat koji je godinama zastupao Luku i njegovu porodicu. U pitanju je po svemu sudeći mafijaška poruka Luki, koji služi 18-godišnju kaznu zatvora u Španiji. Ubijaju mu sve najbliže saradnike, kako bi ga što više oslabili kad odsluži kaznu i vrati se u Srbiju - objašnjava izvor.

Ognjanović je, dodaje izvor, u poslednje vreme brinuo o svojoj bezbednosti, iako nije imao lično obezbeđenje i nikom se od rođaka i prijatelja nije žalio da se plaši za svoj život.

Foto: Tanjug

- Evidentno je da je bio veoma oprezan kad je trebalo da izlazi na javna mesta. Vodio je računa kuda se kreće i uvek je u restoranima bio u zatvorenom delu, a ne u baštama - objašnjava sagovornik.

Ognjanović je, inače, iza sebe ostavio troje dece, koje je dobio iz tri braka. Sina Petra (26) je dobio u prvom braku, koji je kratko trajao, a potom se 2007. oženio foto-modelom Natalijom Mihić, "Plejbojevom zečicom", sa kojom ima sina Mihaila. Tri godine kasnije se razveo od Mihićke, da bi se krajem avgusta prošle godine oženio bivšom misicom Sanjom Papić, sa kojom je u oktobru 2017. dobio ćerkicu Laru.

Čuveni slučajevi

Osim Luke Bojovića i njegove porodice, zastupao je i Slobodana Miloševića i njegovu suprugu Mirjanu Marković. Branio je, takođe, i Ivana Pavlovića Ikera, osuđenog pred Specijalnim sudom na devet i po godina zbog trgovine narkoticima, kao i Đorđa Prelića, jednog od vođa navijača Partizana, koji je osuđen na 10 godina robije zbog ubistva Francuza Brisa Tatona.

Rat porodica Bojović i Šaranović, čija je po svemu sudeći Ognjanović žrtva, počeo je u julu 2009, kada je nestao Slobodan Radonjić, čija je porodica bila u kumovskim relacijama sa Šaranovićima. Oni su odmah posumnjali da je Bojović ubio njihovog kuma Radonjića. U potrazi za kumom najpre je 8. oktobra iste godine na Dedinju ubijen Branislav Šaranović, rođeni brat Slobodana Šaranovića, a potom 8. septembra 2011. i Danilo Radonjić, otac nestalog Slobodana.

Onda su "crnogorci" uzvratili, pa je ujutru 28. aprila 2013. u centru Beograda ubijen Lukin brat Nikola Bojović, čime je eskalirao krvavi rat dva klana. Među žrtvama je i advokat Vladimir Zrelec, što je posebno interesantno jer ukazuje da se u ratu dva klana ne štede ni pravni zastupnici.

Pročitajte još: KOMEMORACIJI UBIJENOG ADVOKATA DRAGOSLAVA MIŠE OGNJANOVIĆA PRISUSTVOVAO I NJEGOV RANJENI SIN!

Pročitajte još: NOVI DETALJI ISTRAGE O UBISTVU MIŠE OGNJANOVIĆA: Policija traži "GOLF" TAMNE BOJE sa BG tablicama i još jedno vozilo sa tablicama iz BiH?!

#Dragoslav Ognjanović

#Luka Bojović

#Ubistvo

'