AKTUELNO

Kraljevačka policija zaustavila je vozača starog 37 godina koji je vozio automobil sa čak 4.25 promila alkohola u krvi.

Prema pisanju medija, saobraćajna policija ga je zaustavila u Kraljevu u nedelju uveče oko 23.30, prilikom redovne kontrole vozila i vozača.

- Kada su proverili koliko ima alkohola u krvi, nisu mogli da veruju kada je aparat pokazao čak 4.25 promila. Odmah su ga priveli u stanicu. Određeno mu je policijsko zadržavanje i nakon toga biće priveden kod sudije za prekršaje gde će mu se suditi za nasilničku vožnju - kaže izvor iz policije.

Ovo nije prvi put da čovek mortus pijan vozi na srpskim drumovima. Početkom godine imali smo sličan slučaj na magistralnom putu Požarevac-Petrovac na Mlavi. Tada su pripadnici saobraćajne policije zaustavili su I. S. (35), iz petrovačkog sela Manastirica, koji je upravljao ''hondom'' sa čak 4,59 promila alkohola u krvi!

Podsetimo, policija je muškarca zaustavila kod sela Batuša i, podvrgla ga redovnom alko-testu. Nakon očitavanja, aparat je pokazao da vozač "honde" ima 4,59 promila alkohola u krvi.

Foto: Tanjug

Budući da uopšte nije delovao pijano, saobraćajci su pomislili da je u pitanju greška prilikom očitavanja, pa su ponovili test. Međutim, i novo merenje pokazalo je isto – I.S. je vozio auto sa 4,59 promila alkohola u krvi. Saobraćajci su I. S. sproveli na trežnjenje u Policijsku stanicu u Malom Crniću.

Tu im je vozač rekao da je pio cele noći, a da je, pred polazak kući, popio još dve čaše pelinkovca ''da preseče''. Njemu je, odmah, određen pritvor od 30 dana, izrečena mu je mera upravljanja autom od devet meseci, ''zaradio'' je 15 kaznenih poena, a uz sve to će morati da plati i 120 hiljada dinara.

Još se pamti "rekorder" iz Aleksinca

Aleksinčanin koji je upravljao motociklom sa 8,3 promila alkohola u krvi spada među najpijanije vozače koji je otkriven u akcijama saobraćajne policije u niškom kraju. Pomenuti Aleksinčanin je u septembru 2014. sleteo motociklom sa kolovoza, a kako je uspeo da preživi količinu alkohola od 8,3 promila nikome nije jasno ako se zna da je količina od četiri promila već potencijalno smrtonosna za polovinu konzumenata. O kolikoj količina alkohola se radi dovoljno ilustruje podatak da 20 čašica žestokog pića popijenih za manje od jednog sata daje taj rezultat koji može biti fatalan.

#Alkohol

#Saobraćaj

'