AKTUELNO

Raspisana žuta Interpolova poternica.

Barbara Vitez, devojčica iz Vojvodine, čiji je nestanak prijavljen 25. novembra 2016. godine, juče bi proslavila svoj 17. rođendan. Ovaj datum su, u odustvu slavljenice, obeležili njeni roditelji Endre i Melinda u porodičnom domu u Senti.

- Petnaest godina smo je čuvali i učili i onda sad, već puno, puno vremena ne znamo zbog čega, ni ko je kriv zbog svega ovoga što nam se dešava - kaže otac Endre Vitez u razgovoru za naš portal.

Vitez dodaje da porodica tog 13. avgusta ne slavi, ali da neizostavno obeležava datum.

- To neću da zaboravim nikada - napominje otac devojčice čiji je nestanak pre nepune dve godine uznemirio javnost.

Naime, sumnja se da je tada 15-godišnja Barbara nestala 25. novembra oko 22 časa, kad se vraćala s rođendana, navodno, prelazeći most na Tisi kod Sente. Prema informacijama sa sajta barbaravitez.com, sumnja se da se tokom opasne dečje igre popela na stub mosta i upala u reku.

Desetak dana posle nestanka, Barbarini roditelji dobili su anonimno pismo u kom se tvrdi da je devojčica oteta i silovana, a zatim "omamljena drogom sipanom u sok zadavljena i bačena u Tisu".

Barbarini drugovi koji su bili s njom kobne noći tvrdili su da je pala s mosta i utopila se. Svi oni su prošli poligraf, osim dvojice. Ta dvojica su jedini bili sa Barbarom kad je poslednji put viđena.

Pojavili su se snimci sigurnosnih kamera na osnovu kojih se može zaključiti da ona uopšte nije ni stigla do mosta na Tisi, stoji na pomenutom sajtu.

Mađarski spasioci sa obučenim psima pretražili su u februaru i martu Tisu na potezu od senčanskog mosta do brane kod Novog Bečeja, ali telo nije pronađeno, a ministarstvo unutrašnjih poslova nakon toga prijavljuje slučaj Interpolu, koji raspisuje žutu poternicu za Barbarom.

Poslednja informacija koju je porodica dobila, oživela je nadu.

- Poslednje što smo saznali bilo je od privatnog detektiva Stevana Đokića da je Barbara navodno viđena u Hrvatskoj. Pa, je on to proverio sa hrvatskom policijom i valjda je nisu tamo našli. Moguće da je bila tamo, ali da je promenila mesto - navodi otac.

Kaže da se njegovo mišljenje o tome šta se zapravo desilo kobne noći nije promenilo, te da mu roditeljska intuicija ne dozvoljava da potone.

- Mislim isto što sam rekao prvog dana da ova trojica nešto kriju (drugovi koji su bili s njom u noći nestanka), da neće da kažu istinu. Mislim da je oteta, jer da je pala u Tisu, onda bi je našli - uveren je.

Na pitanje o tome da li se neko od dece ili njihovih roditelja javio da potvrdi njegove slutnje, odgovara odrično i kratko da nisu u kontaktu. Ipak, uveren da je njegova naslednica negde među nama.

- Sigurno je živa, sigurno je živa - ponavlja: - Samo ne može da se javi.

#Nestanak

#devojčica

'