AKTUELNO

Drama na obali Vrbasa u Banjaluci. Policija uhapsila je Gorana Oljaču (43) i Borisa Zorića (32) zbog sumnje da su na obali Vrbasa silovali 18-godišnju devojku.

Banjalučanska policija uhapsila je Gorana Oljaču (43) i Borisa Zorića (32) zbog sumnje da su na obali Vrbasa silovali 18-godišnju devojku.

Obojici se na teret stavlja da su počinili krivično delo obljube nad nemoćnim licem, budući da se radi o devojci koja je ranije lečena zbog psihičkih problema, velike nesrazmere u godinama i činjenici da je devojka bila pod dejstvom alkohola.

Celi slučaj otkriven je u nedelju naveče kada su građani u naselju Obilićevo čuli vrisku i galamu, te uočili devojku u društvu dvojice muškaraca, što su odmah prijavili policiji.

- Građani su na obali Vrbasa uočili devojku i dvojicu muškaraca. Odjekivala je vriska i galama, delovalo im je kao da je devojka žrtva silovanja, pa su pozvali policiju. Kada je patrola stigla devojka je počela da doziva pomoć i tvrdi da su je silovali - pojasnio je izvor blizak istrazi.

On kaže da su sve troje bili pod dejstvom alkohola. Kod Oljače i Zorića alko-testom je izmereno preko dva promila, a kod devojke 1,5.

- Nesporno je utvrđeno da su imali seksualni odnos, a na devojci nisu uočeni tragovi nasilja u smislu da je bila pretučena i slično. Ipak devojka je bila pod dejstvom alkohola, ranije je imala psihičkih problema, što su osumnjičeni očigledno iskoristili - pojašnjava izvor iz istrage.

UHAPŠENI

IZ PU Banjaluka saopšteno je da im je oko 20 časova prijavljeno silovanje.

- Slobode su lišeni G. O. i B. Z. zbog sumnje da su počinili krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. Nakon kriminalističke obrade oni su uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka na dalje postupanje.

#Banjaluka

#Hapšenje

#Silovanje

'