AKTUELNO

Telo maloletne I.S. (16), čiji je nestanak bio prijavljen u noći između srede i četvrtka pronađeno je obešeno o drvo u blizini porodične kuće u Popovcu.

Sumnja se da je devojčica izvršila samoubistvo, ali se više detalja oko mogućeg motiva još uvek ne zna.

Prema rečima meštana, njeno ponašanje i izgled odudarali su od većine vršnjaka jer je najčešće je nosila crnu odeću i slušala "destruktivnu" muziku.

- U sobi je imala jedan zid koji je bio crne boje dok su ostali zidovi boje kajsije, na koji je stavljala crteže koji su imali mračnu tematiku - neki su podsećali na đavolje rogove, lica bez očiju, a na jednom od njih bilo je prikazano dvoje obešene dece na drvetu. Roditelji su na to gledali kao umetnost, te nisu pridavali veliki značaj.

- Do sada im nije najavljivala da bi mogla da digne ruku na sebe - kaže izvor.

Prilikom istrage je pronađeno i iscepano pismo za koje se smatra da je oproštajno, a čiji sadržaj treba da se naknadno utvrdi. Kako se nezvanično saznaje, pronađene su i dve cedulje na kojima je nesrećna devojčica napisala da ne želi da roditelji stave njenu sliku na nadgrobni spomenik, niti čitulju u školsko dvorište.

Komšije navode da je devojčica u zadnje vreme izgledala potišteno, ali da ništa nije ukazivalo na to da će da izvrši samoubistvo.

- To je jedna dobra porodica. Ona im je bila jedino dete. Bila je dobra devojčica, nekako tiha, povučena... Čudno se oblačila, ali se to moglo pripisati godinama, strašna tragedija - pričaju u Popovcu.

Podsetimo, devojčica je oko 22 časa rekla roditeljima da ide da se vidi sa društvom. Kada je izašla iz kuće ništa nije ukazivalo da bi bilo šta nepredviđeno moglo da se desi. Kako se nije vratila kući do ponoći, otac je oko dva časa prijavio policiji nestanak. Kada je krenuo da je traži, pronašao je njeno telo obešeno o orah, oko 30 metara od kuće.

#Crtež

#Samoubistvo

#devojčica

'