AKTUELNO

Ona je dobro zavarala trag, ali nije vodila računa o jednom detalju.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana Milici Dimitrijević (27) iz Niša koja se sumnjiči za ubistvo vlasnika vile "DND" Dejana Dejančića (51) i pokušaj ubistva recepcionera Dejana Jovanovića (42) u saizvršilaštvu.

Nakon višečasovnog saslušanja u tužilaštvu na kojem je negirala bilo kakvu umešanost u zločin Milica je juče popodne prvedena sudiji za prethodni postupak koji nije imao dilemu da li će joj odrediti pritvor.

- Pritvor je osumnjičenoj određen po dva osnova. Prvi osnov je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke. Drugi osnov je taj što je za predmetno krivično delo zaprećena kazna preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje je takvog intenziteta da može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - kaže portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović.

Obrt u istrazi ubistva Dejanovića, usledio je nakon analize forenzičkih i bioloških tragova sa lica mesta koje su pripupili krimi tehničari niške policije. Čim je pristigao nalaz da je na okviru pištolja kojim je počinjeno ubistvo nađen DNK osumnjičene, a na telu barutne čestice, Više tužilaštvo je naložilo njeno hapšenje.

KAKO JE ZAVARALA TRAG?

Milica je nakon zločina dobro zavarala svoj trag. Tokom trajanja uviđaja i dok se čekalo da "ubica" oslobodi taoce, kako se tada verovalo da je situacija u vili, ona je stajala okružena policajcima.

Novinarima koji su pratili slučaj ispričala je svoju verziju priče po kojoj se kobne noći slučajno zatekla u vili. Tvrdila je i da nisu tačne spekulacije da je bila u ljubavnoj vezi sa Jovanovićem, koji je navodno potegao oružje u naletu ljubomore jer je navodno i Dejančić bio zainteresovan za nju.

Dan, nakon samog zločina, kada se verovalo da je Jovanović ubica, Milica je rekla da je jedva izvukla živu glavu.

Pobegla sam bosa i bez jakne napolje. Slučajno sam se tu zatekla i samo zato sam videla ubistvo. Meni se Jovanović žalio da ga gazda psihički zlostavlja i to je verovatno razlog što ga je ubio, tvrdila je ona.

Tokom razgovora često je ponavljala da je u stanju šoka.

- Ne mogu još da se smirim. Ali moram da vam kažem da to što se tvrdi da je Jovanović pucao na gazdu zbog mene nije istina - tvrdila je Milica.

SOBARICU ODAO FEJSBUK

Iako je tvrdila da je potresena zbog zločina i danima je tvrdila da o tome ne može da priča, odmah nakon ubistva je delila svoje fotografije na društvenim mrežama.

Ubistvo u vili "DND" u Niškoj banji dogodilo se 5. novembra, a Milica je već 11. novembra išla na rođendan, fotografisala se sa decom, smejala se i uživala.

Dan kasnije 12. novembra, objavila svoju fotografiju, našminkana i sređena iz jednog kozmetičkog salona. A potom je sutradan uradila isto i tako svih narednih dana nizale su se njene provokativne i nasmejane fotografije.

Već početkom decembra Milica je svojim postovima počela da otkriva i svoju drugu stranu.

-Nek te ne zavarava moja miroljubivost ili strpljenje... Mogu se ja pretvoriti i u zver... Ožiljak za ožiljak, takva su pravila - objavila je ona sa fotografijom vuka.

S. M.

#Fejsbuk

#Niš

#Ubistvo

'