AKTUELNO

Danas se u Srbiji održvaju izbori na tri nivoa - predsednički, parlamentarni i lokalni. Većina političara svoju građansku dužnost obavila u ranim jutarnjim časovima, ubrzo nakon otvaranja biračkih mesta, već od 7 časova, a evo sa kim su političari dolazili na glasanje.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, glasao je jutros na biračkom mestu 140 na Novom Beogradu.

Foto: Tanjug AP/ZORAN ZESTIC

Vučić je nešto pre osam sati došao na biračko mesto u zgradi Dečijeg vrtića„Tesla - nauka života.

Njega je dočekao veliki broj domaćih i stranih medijskih ekipa. Pred dolazak Vučića, biračko mesto obišli su posmatrači OEBS-a.

Premijerka i funkcionerka Srpske napredne stranke Ana Brnabić, glasala je jutros na biračkom mestu broj 34 u Školi za dizajin, na beogradskoj opštini Savski venac.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Brnabić je na izbore izašla sama jutros oko osam sati, ali je na izborno mesto stigla u isto vreme sa stranačkom koleginicom, ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović.

Na istom mesto, nešto posle njih glasao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Petković je na glasanje došao oko osam sati.

Foto: Privatna arhiva

Predsednik opštine Novi Beograd i kandidat liste "Aleksandar Vučic - Žajedno možemo sve" za gradonačelnika Beograda, Aleksandar Šapić, glasao je jutros oko 7.45 časova na biračkom mestu na Novom Beogradu. Šapić je glasao na biračkom mestu broj 119 u Osnovnoj školi "Borislav Pekić".

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, glasao je jutros na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima.

Foto: Tanjug AP/RADE PRELIC

Dačić je svoju građansku dužnost obavio među prvima na biračkom mestu u Mesnoj zajednici "Dedinje" na Savskom vencu.

On je na glasanje došao u pratnji sa suprugom i sinom.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar glasao je na izborima jutros oko 7.30 časova.

Foto: Tanjug

Lončar je glasao na biračkom mestu broj 11 u Školi za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju.

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Moramo Dobrica Veselinović glasao je jutros na biračkom mestu broj 8, u vrtiću "Zeka" na Novom Beogradu.

Veselinović je na glasanje došao sa suprugom i ćerkom.

Ministar finansija i potpredsednik Srpske napredne stranke, Siniša Mali, glasao je jutros na biračkom mestu broj 2 na beogradskoj opštini Zvezdara.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Mali je građansku dužnost obavio u Višoj poslovnoj školi u Beogradu oko 8.30 sati.

Ministarka za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja i članica Predsednistva SNS, Darija Kisić, glasala je u 7.30 sati na glasačkom mestu u Osnovnoj skoli "Ćirilo i Metodije".

Foto: Tanjug AP/ÐORÐE KRSTIC

Autor: