AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je iznenađeno uvredama lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića o navodnom neprofesionalnom postupanju policije nakon incidenta koji se danas dogodio ispred sedišta Srpske napredne stranke u Zemunu.

- Ističemo da je policija odmah po dobijanju saznanja iz medija izašla na lice mesta. Mi obezbeđujemo biračka mesta a ne stranke i nismo mogli da razdvajamo Grbovića i članove SNS-a okupljene ispred sedišta stranke u Zemunu. Takođe, da Grbović govori neistinu o postupanju policije govori i činjenica da su policijski službenici obavili razgovor sa svim učesnicima ovog incidenta na licu mesta i pozvali ih da dođu u policijsku stanicu da daju izjavu - navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da je Pavle Grbović odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, jer, kako kaže nema poverenja u policiju.

- Grbović je potom sa stranačkim kolegama otišao u KBC Zemun, a potom na konferenciju za novinare i još uvek se nije odazvao pozivu da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, što su ostali akteri incidenta učinili. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u izbornom procesu da profesionalno, na zakonom zasnovano postupanje policije ne koristi u političkoj borbi - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podsetimo, Grbović je isprovocirao incident kada je danas došao ispred odbora SNS u Mesnoj zajednici Galenika i vređao aktiviste naprednjaka. Na snimku se vidi da Grbović prvi čašom gađa aktiviste SNS, nakon čega je došlo do tuče.

Međutim, on je na društvenim mrežama počeo da zamenjuje teze i od sebe pravi žrtvu, a potom je ispred sedišta RIK-a rekao da je policija postupila kranje neprofesionalno, te da su kasnili pola sata.