AKTUELNO

Govoreći o aktuelnim političkim aktivnostima u susret parlamentarnim izborima, koji se u Srbiji održavaju 21. juna, Milorad Vučelić, glavni i iodgovorni urednik Večernjih novosti, rekao je za Pink da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravi državnik, koji je smirivao, kako kaže, strasti među političkim neistomišljenicima u predizbornoj trci.

- Vučić je imao državnički odogovor na političku situaciju zato što je išao na smirivanje strasti, a Srbiji već dugo vremena nedostaje pravi politički život - rekao je Vučelić.

Kako je on ukazao, predsedniku Aleksandru Vučiću upućuju se napadi koji su lične prirode.

Foto: TV Pink Printscreen

- Napada je najviše na njega i oni su i dalje lični. To je nus-pojava političkog života, ali to ne može biti glavni tok političkog života - rekao je Vučelić.

Kako je on naglasio, od svih učesnika političkog života se očekuje poštovanje institucija, a pogotovo institucija parlamenta i višestranačkog izbora.

- Postoji jedna opasnost radikalizacije oko tih sporadičnih stvari. One ne bi trebale da budu u političkom životu. Nasilje ne bi trebalo da bude deo političkog života, naročito oni elementi koji su strani srpskom biću i srpskom narodu. To su razni fašisoidni elementi koji se javljau, Bilo da je reč o prebijanju poslanika ili o nekoj drugoj vrsti nasilja - napomenuo je on i dodao da političkim izazovima, kojih oko nas ima mnogo, treba da se posveti pažnja.

- MIslim da je taj stav Vučića bio dragocen u tom trenutku jer su se tada javili građani i drugi koji su podržavali Martinovića i poslancu Božić i mislim da bi trebalo politički život da krene u tom pravcu - naveo je Vučelić.

Foto: TV Pink Printscreen

Marko Matić, novinar medijske kuće Antidot, rekao je da je politički proces u Srbiji izmešten na periferiju zbog situacije u kojoj se nalazi opozicija u Srbiji.

- Ja bih se složio da je ovim događajima naš politički proces izmešten sa onoga što bi trebalo da predstavlja njegovu esenciju, a to je rasprava o političkim programima i idejama - rekao je Matić.

Ukazao je na to da je Boško Obradović sa pristalicama pokušao da linčuje narodne poslanike i da zato imamo scene nasilja ispred Narodne skupštine.

- Znamo kako je Marijan Rističević prošao u toj situacji - upozorio je Matić.

#Marko Matić

#Milorad Vučelić

#Novo jutro

<
'