AKTUELNO

Narodni poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković ocenio je danas da opozicija i njeni lideri treba da znaju da nije dovoljno promeniti lično ime kao što je to učinio Borko Stefanović ili naziv stranke da bi gradajni zaboravili na štetu koju je i njima i Srbiji nanela politka Demokratske stranke (DS).

"Danas valjda misle da su građani 'glupi' i da je dovoljno promeniti ime, svoje lično ili stranke, da bi se zaboravilo kako su upravljali Srbijom i brinuli za srpski narod kada su bili na vlasti", naveo je Marković u saopštenju za javnost.

On je podseto da gradajni nizu zaboravili brutalni pogrom Srba na KiM, spaljivanje manastira i crkava, proglašenje nezavisnosti, pitanje Međunarodnom sudu pravde kojim su udareni temelji te nezavisnosti, izmeštanje odlučivanja o statusu KiM iz UN u Brisel, postavljanje granica između Srba na KiM i u centralnoj Srbiji, ali i razlaz Srbije i Crne Gore, nulta prava za Srbe u Hrvatskoj i u Crnoj Gori....

Marković je podsetio da se za razliku od Đilasa, Jeremića, Srefanovića, Obradovića SNS bori za ekonomski jaku i stabilnu Srbiju, za bolji život građana i bolju budućnost dece i da zato u njoj nema klanova, ni sukoba.

"SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem sve odluke donosi isključivo i samo u interesu građana", naveo je Marković u saopštenju i dodao da je razumljivo da Borko Stefanović tu činjenicu ne može da razume.

Marković navodi da je teško ne zapitati se da li Borislav Stefanović misli da je promenom imena u Borko obrisao i svoje prethodno političko delovanje i da li misli da je zbog toga srpski narod zaboravio na dalekosežne posledice njegovih, Jeremićevih i Đilasovih političkih odluka.

Marković dodaje da se Stefanović namenjao struja i napružao podrške raznim predsednicima DS-a, da je pravio svoju stranku, utapao se u saveze bivšeg, sadašnjeg šefa Đilasa i na kraju ušao u njegovu kao i svi ostali iz tog njihovog kako kaže "političkog konglomerata".

Član GO SNS ocenjuje da tako ujedinjeno-razjedinjen Đilasov SzS jedino što može da ponudi građanimai jesu izmišljene priče, fabrikovanje afera i ponavljanje laži, a sve sa ciljem da se opet dočepaju vlasti I privilegija kako bi nastavili da pljačkaju građane.

#Aleksandar Marković

<
'