AKTUELNO

Savez za Srbiju uzda se u pomeranje izbora zahvaljujući koronavirusu ili Tanji Fajon, a sve jer su i sami svesni da im narod ne veruje, kaže zamenik urednika lista "Alo".

- Loši studenti stalno traže odlaganje ispita, a nikada ih ne polože. Tako je i sa Savezom za Srbiju i izborima - kaže za Pink Vasilije Papović, zamenik glavnog urednika dnevnog lista „Alo“. 

Narod ne veruje opoziciji, kaže Papović, dodajući da je upravo jednom prilikom izjavio i sam Vuk Jeremić, lider Narodne stranke. U ovakvoj situaciji, opozicija traži krivca na svim frontovima, polažući nade u odlaganje izbora. 

Foto: Beta/Luka Filipović

- Jedni se nadaju da će buknuti nova žarišta koronavirusa, dok drugi polažu nadu u Tanju Fajon, poslanicu EP, i to da će ona izvršiti pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži izbore za septembar – kaže Papović.

Pomeranje izbora bilo bi, ocenjuje, nerealno. 

- Nelogično je pomeriti izbore. Pored toga, pomeranje nije po Ustavu i zakonu i potpuno nepotrebno bez neke veće epidemije. Ako bi se epidemija i desila, onda bi se sve promenilo. Ipak, vidimo da se epidemija gasi i, samim tim, odlaganje izbora nije ni po Ustavu, ni po zakonu – objašnjava Papović. 

Foto: TV Pink Printscreen

Komentarišući radove na izgradnji Kliničkog centra Srbije, Papović kaže da je koronavirus pokazao važnost jakog zdravstvenog sistema i ulaganja u isti. 

- Dobro je što smo u Nišu imali novi Klinički centar, nove kapacitete u Beogradu, a pokazalo se i koliko je važno uraditi rekonstrukciju važnih ustanova poput Infektivne klinike. Nadam se da će se radovi što pre završiti – kaže Papović, dodajući da je KCS poređen sa nosačem aviona, i to ne bez osnova.  

#Novo jutro

#vasilije papović

<
'