AKTUELNO

Izlečeno je 65.900 osoba.

Broj obolelih i umrlih od koronavirusa nastavlja da raste - zaraženo je više od 119,476, a umrla je 4.291 osoba.

U Srbiji je jutros potvrđeno sedam novih slučajeva, čime je broj zaraženih skočio na 12.

Najviše obolelih ima u Kini, odakle je i krenula zaraza - gotovo 90.000, zatim sledi Italija sa više od 10.000 zaraženih, Iran sa oko 8.000 i Koreja gde je virus potvrđen kod 7.755 osoba.

Foto: Foto/Coronavirus COVID-19

Drastično je manji broj zaraženih u ostalim zemljama - u Francuskoj, Španiji, Nemačkoj i Americi ne prelazi 2.000.

Na globalnom nivou izlečeno je od koronavirusa 65.900 ljudi, dok je 4.291 osoba preminula.

Koronavirus registrovan je u 118 zemalja.

U Turskoj i Demokratskoj Republici Kongo danas su prijavljeni prvi slučajevi koronavirusa, dok su u Indoneziji, Libanu i Panami zabeleženi prvi smrtni slučajevi.

Lideri zemalja članica Evropske unije, tokom video konferencije posvećene evropskom odgovoru na epidemiju koronavirusa, dogovorili su se o svakodnevnim konsultacijama ministara zdravlja i unutrašnjih poslova, i o formiranju Korona investicionog fonda koji će imati 25 milijardi evra.

Foto: Tanjug AP/Bernd Wuestneck/dpa via AP

U Italiji registrovano 977 novih slučajeva

U Italiji, koja je posle Kine najviše pogođena koronavirusom, za 24 sata je umrlo 168 ljudi, što je najviše u jednom danu od 21. februara kada su registrovani prvi slučajevi.

U toj najteže pogođenoj zemlji u Evropi na snazi su drastične mere za sprečavanje daljeg širenja koronavirusa pod nazivom "Ostajem kod kuće", kojima su pored ostalog zabranjena okupljanja na javnim mestima, sportski događaji su odloženi, radno vreme barova i restorana je do 18 časova.

Foto: Tanjug AP/Jean-Francois Badias

U Austriji broj inficiranih koronavirusom neprestano raste i danas je prešao i brojku od 200.

Prema jutrošnjim podacima Ministarstva zdravlja u Austriji je zabeleženo 206 slučaja infekcija koronavirusom. Još juče ujutro broj zaraženih iznosio je 157. U toj zemlji je do sada šest osoba umrlo od posledica virusa, a 382 osobe su zaražene.

Raste broj novoinficiranih u Kini

U Kini je ponovo zabeležen porast broja novih potvrđenih slučajeva koronavirusa nakon četiri uzastopna dana pada broja zaraženih, što je rezultat priliva ljudi iz inostranstva. U kopnenom delu Kine u utorak su potvrđena 24 nova slučaja koronavirusa, što je za 19 više nego prethodnog dana, a od tog broja, u 10 slučajeva virus je dijagnostikovan kod osoba koje su ušle u Kinu, što je ukupan broj zaraženih koji su došli iz inostranstva povećalo na 79.Situacija u provinciji Hubei, epicentru epidemije, nastavila je da se stabilizuje, pa je šesti dan zaredom zabeleženo smanjenje broja novih slučajeva.

#koronavirus

'