AKTUELNO

Nema više sumnje korona virus utiče i na sport u Americi. Ranije je bilo najavljeno da će se mečevi igrati bez prisustva navijača, međutim najnoviji slučaj bolesti naterao je čelnike NBA za donošenje ove radikalne odluke.

Kako se navodi u saopštenju NBA, koje je izdato u noći između srede i četvrtka, do suspendovanja sezone je došlo nakon što je potrvđeno da je igrač Jute pozitivan na virus COVID 19.

Rezultati su pristigli pred početak pomenutog meča, a zaraženi igrač nije bio u Areni.

NBA će iskoristiti ovu pauzu, čije trajanje je neodređeno, kako bi preduzela sledeće korake u skladu sa pandemijom koronavirusa, navodi se u saopštenju.

- NBA suspenduje odigravanje utakmica do daljnjeg. NBA će iskoristiti ovu pauzu kako bi preuzela sledeće korake tokom pandemije koronavirusa - navodi se u saopštenju NBA.

ESPN prenosi da je zaraženi košarkaš Rudi Gober, zbog čega meč njegovog tima i Oklahome nije odigran u noći iza nas, jer su rezultati pristigli pred početak susreta, a zaraženi igrač nije bio u areni.

Okazan je i duel Sakramenta i Nju Orleansa, a NBA navodi da je d.N.o otkazivanja došlo zbog mera predostrožnosti, pošto je sudija meča Kortni Kirklend u ponedeljak bio deo sudijskog tima na utakmici Jute i Toronta u Solt Lejk Sitiju.

#NBA

#koronavirus

#otkazivanje

'