AKTUELNO

U Srbiji je potvrđeno još 5 slučajeva zaraze virusom Kovid-19, tako da je broj zaraženih porastao na 24, saopštilo je večeras Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg izveštaja do 8 sati, 12. marta 2020. godine testirani su uzorci 9 osoba od kojih je 1 bio pozitivan i 8 negativnih na novi koronavirus.

Podsećamo da je do sada u svetu više od 126.000  ljudi zaraženo koronavirusom. Od tog broja je 4.624  osoba preminulu.

Foto: Pink.rs

Najviše zaraženih i dalje je u Kini, a izvan te zemlje virus je registrovan u 122 zemlje, međutim kako je danas izjavio portparol Nacionalne zdravstvene komisije Mi Feng u Kini je prošao vrhunac epidemije korona virusa.

U Evropi najveće žarište je i dalje u Italiji, gde je registrovano 12.462 slučaja i 827 žrtava. Svetska zdravstvena organizacija sinoć je proglasila pandemiju korona virusa, što je druga pandemija u ovom veku, posle svinjskog gripa H1N1 2009. godine, kojim je tada zaražena četvrtina od ukupne svetske populacije.

Pink.rs donosi ekskluzivne fotografije na kojima se vidi kako medicinsko osoblje pod maskama ulazi i punom zaštitnom opremom ulazi u jednu bolnicu na beogradskoj opštini Bračar.

Uskoro opširnije…

#Srbija

#koronavirus

#oboleli

'