AKTUELNO

U Austriji je broj inficiranih tokom prepodneva prešao hiljadu, a prema najnovijim informacijama Ministarstva zdravlja do 10 sati broj inficiranih je dostigao 1.018.

U osam sati jutros bilo je 959 inficiranih, da bi samo za dva naredna sata taj broj potrastao za više od 60.

Od pojave koronavirusa u Austriji dve osobe su preminule, a urađeno je 8.490 testova.

Vlada ograničila broj novinara na konferencijama

Austrijska vlada, u okviru mera za smanjenje širenja korona virusa, oganičila je i broj novinara na svim konferencijama za štampu vlade i ministara.

Foto: Tanjug AP/Kerstin Joensson

Učešće na licu mesta omogućeno je od sada samo austrijskoj državnoj televiziji ORF i agenciji APA. Svi ostali predstavnici medija do daljeg neće moći da prisustvuju konferencijama za štampu.

Kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je sa ORF i APA da se audiovizuelni materijal besplatno stavi na raspolaganje medijima.

Foto: Tanjug AP/Kerstin Joensson

Što se novinara tiče, oni pitanja za članove vlade mogu postavljati putem mejla preko agencije APA, čiji će novinar na konferenciji za štampu ista postaviti.

Dve žrtve koronavirusa

U Austriji je tokom noći preminula jedna žena usled oboljenja od koronavirusa. Žena je iz pokrajine Štajerska i rođena je 1944. godine. Ona se nalazila na stacionarnom lečenju i imala je više drugih oboljenja. Ovo je druga žrtva koronavirusa, uz jednu osobu koja je tokom vikenda preminula, a za koju se sumnja da je bila zaražena koronavirusom.

#Austrija

#koronavirus

'