AKTUELNO

Sinoć je u Srbiju stigla prva pomoć iz inostranstva u borbi sa virusom COVID-19, i to iz Kine.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, testove za detekciju korona virusa COVID-19, donirala je Kineska humanitarna organizacija „Mammoth Fondation“.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Ova neprofitna humanitarna fondacija, sa centrom u kineskom gradu Šenženu, bavi se istraživanjem genetskog inženjeringa za javno dobro. U jeku borbe sa korona virusom u Kini, „Mammoth Fondation“ bila je od ogromne pomoći, s obzirom na to da je značajno pomagala laboratorije i bolnice, a sada se okrenula pomoći ostalim državama u svetu.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Ova Fondacija finansirana je od strane jedne od vodećih svetskih kompanija iz oblasti genetskog inženjeringa BGI, sa centrom u Šenženu.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

- Kompletnu akciju pomoći koordinirala je Ambasada Narodne Republike Kine u Beogradu, u saradnji sa Vladom Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Republika Srbija ovim putem izražava veliku zahvalnost Narodnoj Republici Kini i kineskom narodu na ovoj pomoći. Uvereni smo da ćemo uz pomoć naših kineskih prijatelja, uz njihovu stručnost i iskustvo, uspeti da se uspešno izborimo sa virusom COVID-19 i da će Srbija iz ove bitke izaći kao pobednik.

#Kina

#Pomoć

#Srbija

#koronavirus

'