AKTUELNO

Vlada Srbije izdala je jasna upustva za ponašanje u vreme trajanja vanrednog stanja, a to je da stariji od 65 godina ostanu u kućnim uslovima i da se ne kreću ulicama, kako se ne bi izložili mogućnosti da se zaraze koronavirusom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Međutim, dok su neki poslušali upustva koje je izdala država, neki stariji građani se ne ponašaju u skladu sa donetim merama i izašli su iz svojih domova.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Stariji građani u Beogradu mogli su se videti na ulicama i u parkovima posle 12 sati.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vlada Srbije donela je nove i radikalne mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, kojima se određuje zabrana kretanja za stanovništvo od 20 sati uveče do 5 sati ujutru.

Takođe, u Srbiji je jutros od 10 sati svim osobama starijim od 65 godina apsolutno zabranjen izlazak iz kuće.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle sednice vlade kazao da se Srbija suočava sa neverovatnim izazovima i u skladu sa tim a zbog činjenice da nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu koja je neophodna da bismo smanjili stepen ugroženosti donete su odluke koje su veoma nepopularne, ali su odluke koje će značiti zaštitu života ljudi.

Policijski čas će na snazi biti od 20 sati uveče do 5 sati ujutru svakog dana, što znači da se zabrana kretanja odnosi na sve osobe bilo kog starosnog doba.

#korona virus

#najstariji građani

'