AKTUELNO

"Nisam putovala van zemlje, niti sam bila u kontaktu sa bilo kim za kog sam znala da ima virus"

Iako u fizičkoj kondiciji, majka od 28 godina, obolela je od korona virusa, pa šalje poruku svim mladima, opisujući svoje stanje: "Kao da je đavo bio u meni", prenosi The Sun.

Medicinske sestre su Džejmi Baget stavili na respirator u izolacionoj bolničkoj sobi za manje od sedam dana nakon što joj je ustanovljena infekcija korona virusom.

Džejmi je sad kod kuće u samoizolaciji, ali se boji da bi i njen osmogodišnji sin Rajlan takođe mogao da oboli.

Foto: Pixabay.com

- Nisam putovala van zemlje, niti sam bila u kontaktu sa bilo kim za kog sam znala da ima virus – rekla je Džejmi i dodala:

- U kondiciji sam. Često idem u teretanu i hranim se zdravo. Simptomi su brzo eskalirali.Džejmi, koja ima astmu, napomenula je da je na početku ovog meseca imala simptome, pa je otišla kod lekara sumnjajući na respiratornu infekciju.

- Imala sam simptome prehlade, temperaturu i osećala sam mučninu. Doktor mi je prepisao antibiotike i nekoliko dana kasnije sam se osećala bolje. Međutim, i dalje me je mučio kašalj. Dobila sam upalu pluća i dijagnostikovan mi je korona virus.

Foto: Pixabay.com

- Užasno me je bolelo. Pripala bi mi muka dok kašljem. Bol je bio neprestan u celom telu, a najveći u grudima. Kao da me neko ubada nožem svaki put kad bih udahnula. Potrajalo je.

Kad je napokon mogla da diše normalno, Džejmi je otpuštena iz bolnice "Princeza Aleksandra" u Harlouu, u Eseksu.

- Otkad sam kod kuće, imam bol u leđima i još uvek kašljem. Međutim, mnogo mi je bolje. Sin mi je divan. Pomaže i donosi mi sve što treba. Baš je hrabar, ali se ipak plašim za njega. Ne pokazuje simptome, ali sam ipak anksiozna – istakla je Džejmi.

- Nisam pomišljala da mi se ovako nešto može desiti i ne mogu dovoljno predočiti kako sam se osećala i kako se trenutno osećam. Apelujem na sve mlade i starije da se izoluju i zaštite sebe i druge – dodala je Džejmi.

#COVID-19

#koronavirus

'