AKTUELNO

Radila je na liniji prvog udara koronavirusa, na intenzivnoj nezi!

Italijanska medicinska sestra počinila je samoubistvo nakon što je testirala osobe pozitivne na koronavirus, u strahu da će se zaraziti, otkrila je jedna od medicinsih sestara koja je radila sa njom.

Danijela Trezi (34) radila je na liniji prvog udara koronavirusa u Lombardijskoj bolnici, inače u najteže pogođenom regionu Italije. Nacionalna federacija medicinskih sestara Italije potvrdila je njenu smrt i izrazila svoju "bol i strepnju" povodom tog tužnog događaja.

Foto: Facebook.com/Daniela Trezzi

Savez je rekao da je medicinska sestra trpela "težak stres" jer strahovala od virusnog proširenja, pošto je pokušavala da uspostavi kontrolu nad kriznom situacijom.

Danijela Trezi radila je na odeljenju intenzivne nege u bolnici San Gerardo u Monci, udaljenoj oko devet milja od Milana, ali bila je u karantinu nakon što je pokazala simptome korona virusa.

Sestra koja je radila sa njom je takođe otkrila da se "slična scena dogodila pre nedelju dana u Veneciji, s istim prvobitnim razlozima".

- Svako od nas je odabrao ovu profesiju za dobro, a nažalost, i za loše. Mi smo medicinske sestre - saopštila je federacija medicinskih sestara.

"Svi vide trenutno stanje i stres kojem su izloženi naši profesionalci"

Generalni direktor bolnice San Gerardo, Mario Alparone, preneo je da je Danijela postala zaražena od 10. marta i da "nije bila pod nadzorom", a pravosudne vlasti sada istražuju razlog njene smrti.

Podaci koje je juče objavio italijanski istraživački institut pokazali su da je oko 5.760 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom.

Nino Kartabelota, šef fondacije Gimbe koja je prikupljala podatke, istakao je da ovaj "fenomen" mora biti rešavan na vreme da bi se zaštitili oni koji brinu o nama.

Foto: Facebook.com/Daniela Trezzi

Tačno 5.760 medicinskih radnika uspeva da zbrine oko osam procenata ukupnih slučajeva Italije, što je prema poslednjim podacima u utorak bilo 69.176 pacijenata.

Svakodnevni porast od 5.249 bio je drugi uzastopni talas od oko osam procenata, inače niži od kada se virus prvi put počeo širiti u Italiji.

Zdravstveni zvaničnici širom Italije prenose svaki novi podatak kako bi videli da li su dve nedelje zabrane i zatvaranja oslabile krizu. Međutim, neki zvaničnici upozorili su da je još uvek prerano reći da li će Italija doživeti vrhunac i samim tim eksploziju.

#Italija

#Smrt

'