AKTUELNO

Smrt doktorke ginekologije Biljane Natić Ljumović (59) od koronavirusa u Nišu duboko je potresla mnoge njene pacijente u Nišu, ali pre svega u rodnom Prokuplju.

Mnogi se na društvenim mrežama opraštaju od nje toplim rečima.

- Izgubili smo doktorku koja je svakoga umela da sasluša, da trudnici pomogne telefonom, da od kuće dođe na posao i pomogne pacijentkinjama. Ogroman gubitak - napisala je M.T.

Ova doktorka koja je od 21. marta bila na respiratoru je kako se pretpostavlja zarazila žena koja je za Dan žena 8. mart došla u Niš, a potom je bila u jednoj niškoj poliklinici gde radi i preminula doktorka. 

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Posle ginekološkog pregleda, ona je obavila pregled i kod plastičnog hirurga koji je takođe u toj klinici zaražen virusom Covid 19.

- Četvrta žrtva covida 19 doktorka. Ginekolog. Imam potrebu da kažem da joj je pola mog Prokuplja zahvalno na tome kako je odradila najvažnije stvari u njihovim životima. Donevši živote na ovaj svet - samo je jedan od napisa na društvenoj mreži Tviter.

U bolnici u Prokuplju gde je ona radila do prelaska pre dve godine u niški Dom Zdravlja, ne mogu da preciziraju koliko je beba ona donela na svet, ali kako kažu, sigurno se meri s nekoliko stotina.

#Biljana Natić Ljumović

#Ginekolog

#Niš

#Smrt

'