AKTUELNO

Prema najnovijem preseku stanja u Srbiji su do sada potvrđena 73 nova slučaja inficiranja koronavirusom, a ukupan broj obolelih je 457. U Srbiji je ukupno sedam smrtnih slučajeva od koronavirusa.

U Republici Srbiji je do 15 sati 26. marta 2020. godine registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 sati 26. marta 2020. godine testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus.

Do 15 sati 26. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1.456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Foto: Tanjug AP/Bernd Wuestneck/dpa via AP

Verica Jovanović, direktorka Instituta "Batut", izjavila je na konferenciji za novinare da je na Torlaku dosad testirano 1.456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučajeva.

- Preminula su još dva pacijenta, od kojih jedna na Infektivnoj klinici u Beogradu. Pacijent je nekoliko dana bio na respiratoru, radilo se o osobi sa hroničnim bolestima. Drugi smrtni ishod je u Nišu, osoba je bila na respiratoru, takođe je to bio pacijent sa šećerom, reumatoidnim artritisom. Konačno, Imamo još jedan smrtni slučaj. U KBC "Dragiša Mišović" preminula je osoba od 48 godina - rekla je Verica Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je dodala da sve ljude moli za pomoć i da je važno da se sve mere poštuju: treba držati distancu među najbližima, u radnom okruženju i na svim drugim mestima. Životno doba smrtnih ishoda je od srednjeg ka starijem životnom dobu.

#koronavirus

'