AKTUELNO

Šezdesetogodišnja Snežana iz Valjeva testirana je pozitivno na korona virus nakon čega je prebačena u Beograd na Kliniku za plućne bolesti, a ovo je njena priča.

- Dolazak u Beograd u bolnicu sam doživela kao neki put bez povratka. Ali su mi zaposleni u bolnici vratili neko samopouzdanje i snagu. Ovde sve funkcioniše kao sat. Stavite rukavice, kapu, masku, sad krenite, uđite na snimanje, izađite, nema sretanja sa drugim pacijentima. Bez bilo kakve preke reči, sve sa osmehom, svaka im čast stvarno - ovo su reči šezdesetogodišnje Snežane iz Valjeva koja je testirana pozitivno na korona virus nakon čega je prebačena u Beograd na Kliniku za plućne bolesti, o čijem osoblju ima samo reči hvale.

Sada se oseća dobro, nema veće simtome, ali kako kaže, virus je i dalje u njoj. Valjevo je posle Beograda najveće žarište koronavirusa u Srbiji sa 46 obolelih osoba, samo u sredu je registrovano osam novih slučajeva oboljevanja. Valjevka zaražena koronom prebačena u Beograd.

Foto: Unsplash.com

Prema Snežaninom svedočenju početkom meseca bila je prehlađena, imala je kašalj i temperaturu, pa je tako rovita „zakačila“ virus od žene za koju nije znala da je zaražena i sa kojom se nije rukovala niti pozdravljala. Najverovatnije je, kako kaže, ta žena zaražena kontaktima u Beogradu gde je boravila neposredno pre njihovog susreta.

-Prvo sam se samo prehladila ali u to vreme nisam išla na posao. Potom sam se srela sa ženom za koju nisam znala da ima virus. Srele smo se na trenutak, ona je meni dala neke papire za posao, i posle toga se više nismo videle - objašnjava Snežana.

-Doktorka mi je rekla da je najverovatnije žena koja mi je dala papire prenela virus na njih i da sam se tako ja zarazila. Navodno, na papirima virus vrlo kratko ostaje. Te iste papire sam dala našoj kurirki koja ih je odnela i koja jeste mlada, ali je bolesna. Tako da sam se jako uplašila kada sam saznala da sam pozitivnada i ona tako rovita ne dobije koronu. Međutim, testirala se i negativna je - priča ova Valjevka za Sputnjik.

Snežana nam svedoči kako je mislila da je nemoguće da je dobila koronvirus, budući da živi sama, da se ni sa kim nije viđala, i kako kaže nije išla na žurke.

-Mislim da mi nikad nije bilo teže nego taj momenat kada mi je rečeno da imam koronu, a ja sam žena koja ima 60 godina i prošla sam svašta u životu. Stvarno strašno, i taj neki strah da moram da idem u Beograd, ne znam ni gde, da će me tamo smestiti negde. Da li ću biti na Sajmu ili negde drugde... To je za mene bilo strašno, neverovatno - priseća se Snežana. Ono što joj je vratilo samopouzdanje i veru jeste ponašanje lekara i medicinskog osoblja na Klinici za plućne bolesti u Beogradu.

-Prvo topla reč, drugo, oni toliko imaju strpljenja, svaka im čast sto hiljada puta! Kada sam sinoć potpuno pogubljena došla ovde, dočekala me je sestra koja ima razumevanja. Hvala im, aplaudirajte za njih svako veče! - završava Snežana.

#Ispovest

#Valjevo

#koronavirus

'