AKTUELNO

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić rekao je za Pink da je statistika od sedam žrtava koronavitusa i 115 obolelih za 24 sata u Srbiji zabrinjavajuća.

- Izuzetno težak dan za građne Srbije. Već smo se sa jučerašnjim podacima statističi opustili. Ali nas već teški dani očekuju. U ovim tužnim brojkama je lep podatak da smo sa Sajma otpustili 18 ljudi kojima je dupli test negativan - rekao je Vekić.

Kako kaže, tako je broj ozdravljenih od koronavirusa u Srbiji dostigao 60.

- Očekujemo da će sutra proraditi centar Čair u Nišu. Na Sajmu smo jutros imali 35 pacijenata, u toku dna smo primili 19, a prebačeno je još i pet pacijenata iz KC Zemun - kaže Vekić.

Naveo je i da se svi ozdravljeni nalaze u samoizolaciji u svojim domovima naredne četiri nedelje.

- Ne smemo da zaboraivo da smo mi obezbedili i zdravstvene ustanove koje zbrinjavaju i sve ostale pacijente sa akutnim i hirurškim tegobama. Na Sajmu dežura 10 lekara i 25 sestara. Radi se u tri smene i prati se stalno tempo ulaska i izlaska novih pacijenata - ukazao je Vekić.

Objasnio je da će se u zavisnosti od porasta ili opadanja tog broja korigovati i broj sestara i lekara koji dežuraju u ovoj privremenoj bolnici.

#Berislav Vekić

'