AKTUELNO

Svetski prvak u kik-boksu, Aleksandar Konovlaov, putem društvenih mreža obavestio je javnost, pre svega one sa kojima je bio u kontaktu, da je pozitivan na koronavirus.

Srpski bokserski as i prvak sveta u kik-boksu prethodnih dana proživljava pravu agoniiju. Alejksandar Konovlaov saznao je pre dva dana da je pozitivan na koronavirus na koji se smaoinicijativno testirao nakon što je primetio prve simptome ovog virusa. On je ekskluzivno za portal Pink.rs progovorio kako se nosio zajedno sa porodicom u ovoj situaciji.

Foto: Instagram.com/aca.konovalov

Kada si prvi put posumnjao da imaš koronu?

- Simptome sam primeti oko 19. marta. Pet dana sam sam bio pod temperaturom i nisam ustajao iz kreveta. Pored toga sam osećao malaksalost, bol u grlu i kašalj. Bukvalno nisam mogao da se pomerim - priča za portal Pink.rs svetski šampion u kik-bokser Aleksandar Konovalov.

Kako je rekao, ono što ga je uverilo da se testira na koronavirusa bilo je saznanje da mu je blizak prijatelj inficiran koronavirusom.

- Nakon toga sam saznao da mi je prijatelj zaražen koronom i odmah sam posumnjao jer sam bio u kontaktu s njim. Čim mi je spala temperatura otišao sam u Dom zdravlja u Jagodinu i uradio obične anlalize. Tada sam se bolje osećao, ali i dalje sam kašljao. Po krvnoj slici i snimku pluća rečeno mi je da imam grip i da nemam virus - priča on.

View this post on Instagram

💪👊

A post shared by Aleksandar Konovalov (@aca.konovalov) on

Da li lekarima rekao da si bio u kontaktu sa zaraženom osobom?

- Rekao sam, ali bio je problema oko testova.

Kako si i kada testirao na koronu?

- Jedan prijatelj se raspitao pa sam otišao u Ćupriju i tamo su me tesrirali. Pre dva dana sam saznao da sam pozitivan na virus i da imam koronavirus. Što je najgore, u međuvremenu sam se viđao sa dosta ljudi pa me sada svi zovu. I sa suprugom sam, naravno, svaki dan. Ona nema osećaj mirisa i sluha pa čekamo da se i ona testira - priča zabrinuto Konovalov.

Kako si se osećao kada si saznao da si oboleo?

- Pa kako bih se osećao, nije mi svejedno, ali dobro sam - kaže on.

Kako provodiš vreme u kućnom karantinu?

- Kako moram. Nosim masku, držim razdaljinu od žene i dece. Igramo se, ali pazimo jedni na druge - objašnjava on.

Koja je tvoja poruka Srbiji i da kad ozdraviš da li češ se vratiti jači nego ikad da ponovo osvajaš titule?

- Poruka je da poštujemo sve mere, da budemo pametni i da ne izlažemo sebe, roditelje, bake i deke opasnosti. A naravno, ja ću se vratiti jači nego ikad i nakautiraću ovaj virus - optimističan je Konovalov.

PODRŠKA OD SVIH

Kako nam je rekao on je pute

#Aleksandar Konovalov

#Kik boks

#boks

#izolacija

#koronavirus

'