AKTUELNO

Ako ljudi ne budu poštovali obavezno nošenje maski za lice, to može izazvati novi talas pandemije korona virusa u Rusiji, izjavio je juče Vladimir Čulanov, zamenik direktora Nacionalnog istraživačkog centra za fiziopulmologiju i zarazne bolesti ruskog Ministarstva zdravlja.

"Sve dok su registrovani novi slučajevi, rizik od širenja infekcije ostaje na snazi i ako se ne primejuju restriktivne mere, epidemija korona virusa može se vratiti novom energijom. A to će podrazumevati potrebu uvođenja dodatnih ograničenja i produžavanja karantina", rekao je Čulanov.

Kako TASS prenosi, stručnjak je naglasio da na javnim mestima treba nositi maske za lice, poput prodavnica i javnog prevoza, gde su mogući kontakti sa drugim ljudima.

Od 12. maja, maske i rukavice biće obavezni u prevozu i u prodavnicama Moskve i moskovske oblasti i u mnogim drugim regionima.

Do danas je u Rusiji potvrđeno ukupno 198.676 slučajeva korona virusa, a 31.916 pacijenata se oporavilo. Najnoviji podaci iz Rusije govore o 1.827 smrtnih slučajeva širom zemlje.

#Rusija

#koronavirus

<
'