AKTUELNO

Treba da se udružimo i da spasimo sve više života, kao i da se ovog virusa rešimo, rekao je za TV PINK Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike Večernjih novosti.

Komentarišući porast broja obolelih od koornavirusa, kao i to da su kineski naučnici najavili za septembar i svinjski grip koji, kako kažu, ako se ukrsti sa ovim može biti zabrinjavajuć, Stojaković kaže da je važno da se u ovom trenutku izborimo sa postojećim virusom koji je počeo da divlja.

Kako kaže, kod nas ništa ne može da bude normalno, dodaje da se sve politizuje i da se za sve traže neki drugi krivci.

„Zapitajte se da li su vam bitniji vaši životi ili politika. Moramo da štitimo svoje zdravlje. Bojim se da je i u Pazaru došlo do neke vrste ostrašćenosti koja nam nije potrebna. Treba da se udružimo i da spasimo sve više života, kao i da se ovog virusa rešimo“, rekao je Stojaković.

On ističe da se u Pazaru i prvi pik desio nakon Bajrama, kao i da su i tada bili preterano opušteni i intimni.

„Ne možemo da krivimo druge za naše loše navike. Tako je i u Beogradu. Prvi sam skinuo masku, jer mi je smetala“, rekao je Stojaković i dodao da moramo da se vratimo tim nekim stvarima i da poštujemo mere.

Boris Vuković, odgovorni urednik Srpskog telegrafa, komentarišući porast broja obolelih od koornavirusa u svetu, rekao je da su američki naučnici otkrili da može da se dogodi da virus bude mnogo jači nego što je sada.

Foto: TV Pink Printscreen

Vuković dodaje da je, kada su spekulacije povodom ovog virusa u Srbiji u pitanju, očigledno nekada nekome politika bitnija od naših života.

„Kada se desio ovaj virus, u Kini je jedan čovek skinuo masku, kada su svi na njega skočili i naterali ga da je vrati. Društvena odgovornost im ne dozvoljava da se bilo ko ponaša tako“, rekao je Vuković.

On ističe da je dokazano koliko je maska korisna i da se ne traži bez razloga njeno korišćenje.

Dodaje da je sada puno mladih sa teškim kliničkim slikama, upalama pluća, koji se bore sa tim.

#koronaviurs