AKTUELNO

Na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlada Srbije na današnjoj sednica donela je nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana.

Nove mere odnose se na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije.

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23 sata do 6 sati narednog dana.

Poštovanje fizičke distance od 1,5 metara

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mere za Grad Beograd važe do 18. jula 2020. godine

Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine.

Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji i o svemu obaveštavaju građane.

Foto: Tanjug AP/Frank Franklin II

#Usvajanje

#Vlada Srbije

#mere