AKTUELNO

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Užicu je danas uvedena vanredna situacija.

Uvođenjem ovih mera zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i na otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra.

U javnim parkovima i igralištima takođe je dozvoljeno okupljanje samo do pet lica.

Ugostiteljski objekti svoj rad moraju da prilagode novoj situaciji, stolovi moraju biti postavljeni na radaljini od dva matra, a za stolom može sedeti makismalno dva lica.

U ostalim ugostiteljskim objektima prodaja hrana dozvoljena je preko šaltera.

U obrazovnim ustanovama, zabranjena su sva okupljanja, a prijemni ispiti biće održani uz strogo poštovanje epidemioloških mera.

Foto: Tanjug/Dragan Karadarević

Broj novoobolelih u Zlatiborskom okrugu je 110, od čega je 31 u Užicu. U užičkoj bolnici hospitalizovano je 214 pacijenata od kojih je deset na respiratoru, a dva su na mehaničkoj ventilaciji, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije.

Direktorka Opšte bolnice Užice Jelena Raković Radivojević navela je da je od 1.230 zaposlenih u ovoj ustanovi 36 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus, od kojih je sedam hospitalizovano, a 21 se nalazi u kućnoj izolaciji.

"Opšta bolnica u Užicu raspolaže sa 16 respiratora, od kojih smo pet juče dobili od Vlade Srbije. U okviru bolnice funkcionišu i dve kovid ambulante u kojima se dnevno pregleda po 100 do 120 pacijenata sa simptomima korona virusa. Od sutra otvaramo i treću kovid ambulantu u bolnici", rekla je Raković Radivojević.

Ona je navela da je od 20. juna pet pacijenata iz Zlatiborskog okruga preminulo od posledica koronavirusa.

#Epidemija

#Srbija

#Užice

#koronavirus

#pandemija

#vanredna situacija