AKTUELNO

Zdravstveni sistem je takav da ne možete nekom da uskratite pravo na lečenje, čak i onima koji se ponašaju neodgovorno, ocenili su sagovornici za TV Pink.

Nove mere republičkog Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa korona od danas stupaju na snagu. Jedna od mera je obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stališta. Ova mera važi za celu Srbiju. 

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Alo Duško Vukajlović ocenio je za Novo jutro TV Pink da su mere i preporuke Kriznog štaba dobre, ali je naglasio da je ponovo sve na odgovornosti pojedinca.

Foto: TV Pink Printscreen

Vukajlović je takođe ukazao na to da posledice protesta počinju polako da se osećaju, naročito u Beogradu.

- Zdravstveni sistem je takav da vi ne možete nikom da uskratite pravo na lečenje nikome, čak i onima koji se ponašaju neodgovorno. Juče je rekla premijerka da su protesti svakako uticali na širenje virusa. Nadajmo se da smo zustavili pik, ali sve naravno zavisi svakog od nas – rekao je Vukajlović, koji je istakao da je odnos građana prema koroni je presudno u borbi sa COVID-19.

Kako je ocenio, očekuje da zdavstveni radnici treba da dobiju nagradu.

Milan Babović, zamenik glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti, kaže za Pink da epidemija traje jako dugo, kao i da mnogi nisu svesni koliko je sutuacija ozbiljna dok se na neki način ne suoče sa njom.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je pakleni ritam od 15. marta. U Novostima smo imali reportažu iz KBC Bežaniska kosa, naša ekipa je, na žalost, bila tu kada je čovek umro od posledica koronavirusa – kaže Babović.

#koronavirus