AKTUELNO

Donosimo vam mini spisak zemlja u koje, zasad, možete da odete.

Šanse da grčke vlasti 1. avgusta otvore granice za mnogobrojne srpske turiste koji su planirali da letuju na Halkidikiju, Lefkadi, Tasosu, Zakintosu trenutno su - minimalne. Po proceni turističkih radnika, kako naših tako i grčkih, sezona je propala barem do septembra.

A pošto su nam u poslednjih desetak dana rampu spustile i Bugarska, Italija, Francuska, Tunis, Španija... građanima Srbije koji su rešili po svaku cenu da ovo leto provedu na moru, ostao je veoma sužen izbor zemalja u koje mogu da odu bez obaveznog PCR testa ili 14 dana obavezne samoizolacije.

Na ovom mini spisku nalaze se dve zemlje koje su i inače među omiljenima kod srpskih turiosta - Turska i Egipat. I jedni i drugi, za sada, dozvoljavaju svim srpskim turistima da putuju bez ikakvih "korona uslova": testiranja ili samoizolacije. Zato nije čudo što su se neke naše turističke agencije ekspresno odlučile na promociju ovih aranžmana.

Foto: Pixabay.com

Još jedna zemlja koja ima interesantno more, mada je prethodnih godina bila tek u fazi istraživanja od srpskih putnika je - Albanija. Za ulazak državljana Srbije u Albaniju, kako stoji na sajtu našeg Ministarstva spoljnih poslova, "nema poslebnih uslova, državljani Srbije mogu bez ograničenja da uđu ili tranzitiraju, a u Albaniji nije moguće uraditi test na prisustvo virusa bez simptoma".

Konačno, ako imate malo više novca, volite atraktivne destinacije, nemate strah od podužeg puta avionom, možete da se brčkate ovog leta i u poznatim meksičkim letovalištima poput Akapulka ili Kankuna, ali i na Jamajci (pre putovanja, neophodno je prijaviti se na sledećem sajtu: visitjamaica.com) i Maldivima (posetiocima će na aerodromu biti vršeno merenje temperature i opšti pregled; ukoliko se utvrde simptomi kovid 19, biće urađen PCR test).

#Letovanje

#Test

#koronavirus