AKTUELNO

U odnosu na prošlu nedelju broj pregleda i prijema u kovid bolnice je smanjen, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je dodao da sada raste broj kontrolnih pregleda.

-Kovid ambulante i dalje rade, ali raste broj kontrolnih pregleda, onih pacijenata koji dolaze na kontrole i moraju do daljneg da se prate - rekao je Lončar u izjavi novinarima, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, dodajući da je juče zabeležen najveći broj novozaraženih, ali i najveći broj testiranih.

Trenutno u Beogradu u kovid bolnicama ima dovoljno mesta, a kako je naveo ministar, danas će jedan broj pacijenata iz Požarevca i Kraljeva biti prebačen u glavni grad, kako bi se i u tim gradovima oslobodila mesta.

Napravljeni su i novi dogovori za Leskovac, Petrovac na Mlavi i druga mesta, gde se pojavljaju pozitivni pacijenti u staračkim domovima ili nekim drugim organizacijama.

-Danas će na Kriznom štabu u Nišu biti tema selo Knez, to je bolnica koja je bila u funkciji, ali sada nije i pričaće se o tome da se uloži i pripremi za jesen jer uz manja ulaganja može da bude ozbiljan dodatni kapacitet od 400 kreveta - rekao je Lončar.

Kako kaže, bolnice koje se zidaju u Beogradu i Kruševcu sa 1.500 kreveta pokazuju da se ozbiljno razmišlja o kapacitetima za jesen.

#Zlatibor Lončar

#koronavirus

#kovid bolnice