AKTUELNO

Republička sanitarna inspekcija je nakon kontrole ugostiteljskih objekata u opštini Ivanjica utvrdila niz nepravilnosti i sankcionisala rad svih koji se nisu pridržavli propisanih epidemioloških mera.

"Inspekcija je odradila svoj posao i zatvorila lokale u kojima gosti, kao i osoblje nisu nosili maske, kao i one u kojima je broj posetilaca bio veći od dozvoljenog. Borba sa korona virusom i dalje traje i samo uz odgovorno ponašanje svih građana moći ćemo da izađemo kao pobednici. Trenutna epidemiološka situacije je za nijansu bolja, ali to ne znači da svi treba da se opuste", izjavio je za RINU komandant Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, Zoran Lazović, a prenosi Glas Zapadne Srbije.

Inače, Ivajnica je do pre samo nekoliko dana bila jedno od žarišta epidemije u Moravičkom okrugu, ali uprkos tome organizovana su veselja u privatnoj režiji, što može biti nova potencijalna opasnost u daljem toku epidemije, kazao je Lazović navodeći kao primer da je u selu Pridvorici organizovana proslava rođendana, zbog čega će, dodao je, više pažnje posvetiti i proveravanju tog terena. 

#Ivanjica

#Opština

#koronavirus