AKTUELNO

Opšta bolnica u Požarevcu već punih pet nedelja nalazi se u sistemu kovid bolnica u Srbiji koja pored pacijenata iz svoje Opštine i okruga zbrinjava i pacijente iz ostalih delova Srbije.

Jučerašnji dan je bio prvi dan nakon pet nedelja kada se u ovoj zdravstvenoj ustanovi, broj zaraženih pacijenta od virusa kovid-19 spustio ispod sto. Trenutno ih je na grudnom odeljenju bolnice  hospitalizovano 98 od kojih je 93 pacijenta iz Opština Braničevskog okruga od kojih je većina pozitivna na korona virus, za Informer kaže dr Danko Nikolić v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac.

- Koronavirus ne štedi ni naše zaposlene. Kod sedam  zdravstvenih radnika Opšte bolnice potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19,  od kojih su tri hospitalizovana a ostali se nalaze u kućnoj izolaciji i oporavku. Još petoro očekuju rezultate testiranja i takođe se nalaze u samoizolaciji. U Poslednja 24 sata imali smo još pet prijema, dok je deset pacijenata otpušteno iz bolnice na kućno lečenje. Na respiratorima se nalazi šest težih slučajeva. Opšta klinička slika stanja je mešovita, od srednje do teške, i može se reći da situacija još uvek nije zanemarljiva, jer dominiraju pacijenti sa lošijim opštim stanjem zdravlja - ističe doktor Danko Nikolić.

S obzirom na to, da je virus još prisutan iz Opšte bolnice u Požarevcu apeluju na poštovanje mera zaštite, uz obavezno nošenje maski i poštovanje distance ali  i mogućnost izbegavanja većih okupljanja  na mestima gde se nalazi veći broj ljudi. Misli se pre svega na kupališta , izletišta i proslave u zatvorenom prostoru, jer je to jedini način  da se korona virus savlada , koji je evidentno krenuo da stagnira i čija je virulentnost poslednjih dana u slabljenju. Međutim, disciplina je preko neophodna kod građana, bez opuštanja kako bi se širenje u potpunosti suzbilo - podvlači direktor Opšte bolnice u Požarevcu dr Danko Nikolić.   

Inače u takozvanoj "zelenoj zoni" lečenja nalazi 121 pacijent.

#Braničevski okrug

#koronavirus