AKTUELNO

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa Zoran Gojković, govoreći o uvođenju karantina za osobe koje se vraćaju sa odmora iz inostranstva, pre svega Crne Gore, kaže da će odluka biti doneta u ponedeljak na sednici Kriznog štaba.

Gojković je rekao da se u dužem intervalu registruje dvocifren broj obolelih koji je nekad veći nekad manji.

- Sami smo rekli da u septembru imamo ozbiljne pretnje zbog kojih bi taj broj mogao da se poveća. Pre svega to je polazak dece u školu, vraćanje studenata u studentske domove, gde već imamo pojedinačne slučajeve koji mogu da prerastu u mnogo veći broj obolelih ukoliko se ne sprovode mere koje smo uveli. Poseban problem predstavlja povratak naših građana iz regiona gde imamo mnogo lošiju epidemiološku situaciju nego što je u Srbiji - izjavio je Gojković za Novo jutro TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Gojković ističe da će se upravo zbog toga o uvođenju karantina razgovarati u ponedeljak na sednci Kriznog štaba.

- Videćemo na koji način i kako ćemo taj problem rešavati jer nama je interes i cilj da jesenji period koji je pred nama uspemo da što kasnije dobijemo veći broj zaraženih zato što znamo da zimski period pogoduje virusima. Moramo kupiti još vremena - kazao je Gojković.

Prema njegovim rečima, jako je važno da se striktno sprovode mere koje su dale rezultate.

#COVID-19

#Zoran Gojković

#koronavirus