AKTUELNO

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je na konfernciji za medijie da od našeg ličnog ponašanja najviše zavisi kako se ćemo i na koji način u budućnosti boriti sa epidemijom koronavirusa.

Stručni članovi Kriznog štaba izneli su na početku konferencije za novinare najnovije informacije o epidemiji koronavirusa.

Gojković je izneo najnovije podatke o epidemiji koronavirusa. Darija Kisić Tepavčević je rekla da je u Beogradu registrovano 36 odsto pozitivnih osoba.

Foto: TV Pink Printscreen

- Taj broj je stabilan, ne raste i ne opada... To su podaci koji ohrabruju, ali znajući podatke svuda oko nas, znamo da to lako može da se promeni - kazala je Kisić Tepavčević i dodala da trenutno spadamo u zemlje u Evropi sa najmanjim rizikom.

Kako kaže, do toga se nije došlo slučajno već pridržavanjem preporučenih mera.

- Ulazimo u sezonu respiratornih infekcija, potreban je dodatni oprez i pridržavanje mera - rekla je Kiisć.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je rekla da poslednji izveštaj o situaciji u školskim kolektivima govori da je 21.9. u osnovnim školama prijavljeno dvoje dece sa koronavirusom, a srednjim jedno.

- U osnovnim školama za vreme protekle četiri nedelje u osnovnim školama obolelo je 39, a srednjim 16 učenika - navela je Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da su deca imala blagu formu ispoljavanja virusa, ili je čak nisu ni imali.

- Ova stabilna situacija je pokazateljj dobre organizacije nastave, zato čestitke svom nastavnom osoblju i deci - rekla je Kisić Tepavčević.

Govoreći o nadzoru putnika, Kisić Tepavčević kaže da je do danas prijavljeno 36.000 naših građana, a da su njih 45 nakon testa samoprocene upućeni u kovid ambulante.

Foto: TV Pink Printscreen

Gojković je rekao da je situacija u Vojvodini stabilna, ali neizvesna i istakao da se i dalje ne smemo opušati.

- Od nas najviše zavisi kako ćemo i na koji način u budućnosti se boriti sa svim ovim - kazao je on.

Dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da bi sva deca i nastavnici koji imaju bilo kakve simptome trebalo da budu u izolaciji.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekla, situacija u školama je povoljna."Izuzetno smo ponosni na organizaciju i sve naše đake. Videli smo u regionu da je zbog nediscipline vrlo brzo došlo do zatvaranja škola", rekla je Kisić Tepavčevićeva.

#konferencija za novinare

#koronavirus