AKTUELNO

Na teritoriji cele Srbije juče je registrovano 512 novozaraženih korona virusom čime je oboren rekord od početka pandemije.

Zbog nesigurne epidemiološke situacije i povećanog broja pozitivnih osoba na korona virus, na teritoriji grada Bora uvedena je vanredna situacija, saopštili su članovi Stručno operativnog tima za higijensko epidemiološke mere nakon održanog sastanka.

Rečeno je i da je do sada izvršeno 10 inspekcijskih kontrola o poštovanju uredbi i naredbi Vlade Republike Srbije.

"Kontrolišu se ugostiteljski, građevinski, trgovinski objekti kao i građani. Inspekcijski organi će u skladu sa svojim ovlašćenjima kažnjavati one koji ne poštuju naredbu i uredbu Vlade i pozivam građane da poštuju mere" kazao je Dragan Štrbac iz Odeljenja za inspekcijske poslove pri Gradskoj upravi Bora.

Dr Javorka Stankulić, načelnica Epidemiološke službe borskog Doma zdravlja je naglasila da je od juče registrovano četvoro novoobolelih od virusa korona.

"Dve su osobe ženskog pola i dva muškarca, i imamo jednu osobu koja je po nekoliko puta na kontrolnom testu pozitivna. Starosna struktura novoobolelih je od 40 do 52 godine i jedna mlađa osoba od 19 godina. Najverovatnije je reč o porodičnim kontaktima, u jednom slučaju su otac i ćerka gde je najverovatnije došlo do prenosa infekcije u porodičnim uslovima od majke, a kod drugih supružnika se ne zna tačno izvor infekcije ali su oboje pozitivni. Svi su sa blažim simptiomima, na terapiji su i javljaju se sa redovnim kontrolama" kazala je dr Stankulić.

#Bor

#koronavirus

#vanredna situacija