AKTUELNO

Korona je iskustvo koje niko ne želi.

Ma koliko gledali i slušali vesti i savete lekara, kakvo je zaisto zlo koronavirus ne znamo dok nas ne zadesi.

To je bio slučaj i sa našom koleginicom...

Kako nam je ispričala, ona je izgubila čulo ukusa i mirisa i čim se to dogodilo, otišla je u Kovid ambulatnu da se testira.

Foto: Pink.rs/Č. Nikolić

-Nisam imala problem u kovidu, iako je ambulanta krcata, lekari i svo medicinsko osoblje je veoma fino i efikasno radi svoj posao, sve sam brzo završila - ispričala je Jelena Simić.

Odmah kada je rekla da nema čulo ukusa i mirisa, odmah joj je urađen PCR test koji je pokazao da je pozitivna.

-Nije me to začudilo jer sam znala da imam koronu čim sam čula izgubila. Temperaturu ni jednog momenta nisam imala, a nisam ni kašljala, rendgen mi je pokazao da su čista pluća - priseća se ona.

Kako dodaje, koronu je dobila, dve nedelje neposredno pre nove godine i bila je skroz opuštena jer prvi dan sem malaksalosti i gubitka čula ništa drugo nije osećala.

Foto: Pixabay.com

PREOKRET

Već sutradan je počelo da me guši u grudima i da gubim dah i samo mi se spavalo, a od bolova u leđima nisam mogla ni da ležim ni da sedim. Pila sam redovnu vitaminsku terapiju.

-Nakon dve nedelje otišla sam na kontrolu sa istim bolom u grudima i probadanjem u plućima kao i tokom korone. Doktorka me je još malo ostavila na bolovanju i ubrzo sam počela da radim, jer sam se bolje osećala, iako sam se jako, jako brzo zamarala i dalje - priseća se Jelena.

TEMPERATURA KOJA NE SPADA

Mesec dana od ozdravljenja sam tek počela fizički mnogo bolje da se osećam, počela sam i da treniram, priča Jelena.

Međutim, drugog meseca od ozdravljenja, ona dobija stomačni virus i temperaturu koja ne spada ispod 37,2 i koja varira.

-Uradila sam analize i otišla kod lekara, rekao mi je da je to stomačni virus, ali da je moj imunitet slab, da sam prerano počela da radim i da je moj organizam zato tako odreagovao - kaže ona.

Jelena savetuje svima koji imaju koronu ili su je preležali da se i dalje paze, jer se posledice dugo, dugo osećaju i nakon što virus izađe iz organizma.

Autor: Č.N.

#Ispovest

#Posledice

#koronavirus