AKTUELNO

U poslednja 24 sata u svetu je prijavljeno više od 535.000 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je skoro 10.000 ljudi, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

U dnevnom izveštaju SZO se navodi da je u proteklom danu zabeleženo 535.860 novozaraženih i 9.868 smrtnih slučajeva, prenosi Tass.

U Evropi je registrovano 233.900 novih slučajeva.

Slede Severna i Južna Amerika sa 195.970 i Jugoistočna Azija sa 49.211 novooboilelih.

Najviše slučajeva korona virusa od početka pandemije i dalje imaju SAD, sa više od 29 miliona, a slede Brazil i Indija sa po više od 11 miliona.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Broj slučajeva kovid-19 u svetu raste već 4. nedelju

Broj slučajeva kovid-19 u svetu raste već četiri nedelje zaredom nakon šest nedelja pada u januaru i februaru, što je zabrinjavajuće, izjavio je generalni direktor SZO Tedros Adanom Ghebrejesus. "Nakon šest nedelja smanjenja slučajeva kovida 19 u januaru i februaru, sada imamo već četvrtu uzastopnu sedmicu porast broja slučajeva. Trenutno broj umrlih i dalje opada, ali sporijom stopom", rekao je Tedros, prenosi Rojters. Prema njegovim rečima, broj slučajeva se povećava u većini regiona. “To su zabrinjavajući trendovi koji pokazuju uticaj varijanti virusa, otvaranje društava i neravnomerno uvođenje vakcina", dodao je šef SZO.

#koronavirus