AKTUELNO

U više crnogorskih opština ublažene su epidemiološke mere pa je tako maturantima na teritoriji cele Crne Gore dozvoljeno pohađanje redovne nastave, a građani će već od sutra moći da šetaju parkovima i javnim pvoršinama.

Državljani susednih država - Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i sa kosovske teritorije u Crnu Goru mogu bez uslovljavanja.

Ublažene mere će važiti od ponedeljka, 12. aprila i biće na snazi do 16. april.

U tom periodu ponovo će raditi vrtići, škole i fakulteti u: Ulcinju, Bijelom Polju, na Cetinju i u Baru.

Foto: Tanjug/Media Hercegovitezove/Miloš Samardžić

Od ranije, nastava se redovno pohađa u Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, na Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Tuzima, Budvi, Rožajama.

Od sutra crnogorske luke se ponovo otvaraju za prijem kruzera i njihovih putnika, a uslov je da stranci imaju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili uz druge nalaze ili potvrde o vakcinaciji obema dozama.

S obzirom na pad broja zaraženih u Ulcinju, Bijelom Polju , Baru i Cetinju, ugostiteljskim objektima u tim gradovima omogućen je rad i unutar samih objekata, uz ograničen broj osoba za jednim stolom.

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje Radica Raičević je saopštila da je 35.990 građana primilo prvu dozu, a njih 6.282 drugu dozu, prenelis u crnogorski mediji.