AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista ’’Informer’’ Dragan J. Vučićević rekao je da će svaki lekar potvrditi što se imunizacije tiče, a to je da vakcina ne garantuje da se nećemo razboleti od korone, ali da je sigurno da ’’nećete biti teških slučajeva’’.

- Nemate ni jedan slučaj revakcinisanog pacijenta mlađeg od 90 godina da je umro posle revakcine – istakao Vučićević za Pink.

- Aposlutno je neophodno vakcinisati se. Ovo je bolest koja neće trajati samo ovo leto ili zimu – dodao je i naglasio da stručnjaci kažu da će korona biti nešto sa čime ćemo morati da živimo, te da je bitno da se vakcinišemo.

Kako kaže, neke zapadne zemlje i njihovi lideri ne uvoze kineske i ruske vakcine i naglasio je da je to zbog geopolitike.

Foto: TV Pink Printscreen

- Slovačka vlada je uvezla 200.000 Sputnjik vakcine iz Rusije i momentalno je smenjena. Sve je pošteno bilo, taj premijer Slovačke je smenjen i svi njegovi ministri, jer su uvezli vakcine da vakcinišu najstarije građane te zemlje – naglašava i dodaje da su ih, da podnesu ostavku, naterale ’’zapadne gazde’’.

Ističe da je Srbija vodila nezavisnu politiku u ovoj ’’vakcinalnoj krizi sa koronom’’ jer smo rekli da nas ne interesuje odakle je vakcina.

- Srbija zahvaljujući predsedniku Vučiću je prva potpisala ugovor sa Fajzerom na svetu, ne računam SAD, Nemačku... – rekao je Vučićević.

Podseća da smo prvi dogovorili isporuku vakcina i sa ’’Sinofarmom’’ i sa ’’Sputnjikom’’ i sa ’’AstraZenekom’’.

- Na vreme smo obezbedili četiri vrste vakcina i zato smo među svetskim rekorderima u vakcinaciji i to je zasluga naše politike. Zato mi razmišljamo kako da se otključamo dok se mnogi u Evropi zaključavaju – keže on.

#Dragan J. Vučićević