AKTUELNO

Petomilionski Sidnej koji se nalazi u australijskoj saveznoj državi Novi Južni Vels ušao je u sedmu nedelju u kojoj je zaustavljen javni život, jer se broj novozaraženih koronavirusom kako u samom gradu, tako i u okolini raste i ne smanjuje se.

U saveznoj državi Novi Južni Vels su u jedbnom danu potvrdili 356 zaraženih, što je najveći broj od srednije juna, što je najveći broj od pojave delta verzije. Ukupan broj zaraženih tako iznosi 5.805 slučajeva, a umrlo je 32 kovid pacijenata, piše sajt 24ur.

Ni u Sidneju se situacija ne smiruje, a javni život i dalje stoji.

"Naša strategija je da se približimo broju nula zaraženih.. ali na žalost brojke poslednjih dana rastu", rekla je premijerka Novog Južnog Velsa Gledis Berejiklan

Javni život stao je i u malom obalskom gradu Bajron Baj jer je u to mesto stigao muškarac iz Sidneja koji je bio zaražen koronavirusom. Javni život stoji i u Melburnu.

U Australiji su sa dve doze vakcine protivkoronavirusa vakcinisali nešto više od 20 posto stanovnika, a tome najviše doprinos smanjena nabavka vakcina i oklevanje velikog broja građana da se vakcinišu. Vlada je obećala da će od septembra da povećava nabavku vakcina.