AKTUELNO

U poslednjih šest dana imamo veliki broj zaraženih, kaže doktor Jerkan.

Od početka epidemije u Srbiji su zabeležena 732.044‬ slučaja korona virusa, a od posledica zaraze preminulo je 7.167 osoba, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Procenat smrtnosti je 0,98 odsto. Testirano je ukupno 4.819.797 uzoraka. Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan kaže da se u tom gradu povećao broj zaraženih.

Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan rekao je da se povećao broj pregleda u kovid ambulantama u Nišu, oko 500 dnevno, a da su to mladi ljudi, između 25 i 35 godina, ali i čitave porodice, prenosi RTS.

Upozorava na povećan broj zaraženih u Nišu, a navodi da je novi talas počeo.

- U poslednjih šest dana imamo veliki broj zaraženih, preko 40 pozitivnih, od toga pet do šest su deca, uzrasta između 10 do 14 godina. Skoro 98 odsto njih došlo je sa letovanja i u najvećem broju iz Crne Gore - navodi Jerkan.

Dodaje da je u Nišu prvom dozom vakcinisano više od 63 odsto građana, a da je drugu dozu primilo oko 60 odsto. Skoro 14 odsto njih preležalo je korona virus, kaže doktor Jerkan.

Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan ukazao je na pad vakcinacije na dnevnom nivou u Nišu, od 200 do 400 ljudi, što je, kako kaže, mali broj.

Autor:

#Doktor

#koronavirus