AKTUELNO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević priznao je da boli poraz od Estonije (71:70), ali da ekipa treba da se smiri i stabilizuje pred odlučujući meč protiv Izraela za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

- Oseća se ovaj poraz, naravno… Dali smo sve od sebe, ali košarka je igra automatizma, nekada sreće, uvek pameti… Imali smo dosta lako izgubljenih lopti, Raduljica je ušao u problem sa faulovima, pa je i to razlog što nismo imali unutrašnju igru. Imali smo nekoliko brzih šuteva u četvrtoj četvrtini, koji nisu bili izgrađeni - rekao je Đorđević posle utakmice.

On je dodao da su Estonci igrali veoma dobro i brzo, a da je problem Srbije bio i u skoku.

- Utakmica je bila jako tvrda, dosta nečista fizički, znali smo da će biti tako. Oni su takva ekipa, kad uđu u seriju dobiju krila, igraju čvrsto, hrabro, uvek u istom sastavu, a mi svaki put gledamo u pasulj ko će da dođe, da se povredi, da mu ne da klub.

Đorđević ističe da je svestan šta "orlove" čeka protiv Izraela.

- Znamo šta nam je činiti, sigurno nas čeka tvrda utakmica. Oni se dižu kao reprezentacija, imaju izuzetno kvalitetne igrače. Treba da se smirimo, analiziramo igru najbolje što možemo, da vidimo ko će da nam se pridruži od igrača koji su danas igrali evroligaške mečeve. Micić se povredio protiv Fenerbahčea i ima otok, Jović je povređen, Lučić i Milutinov bi trebalo da nam se pridruže - zaključio je on.

Utakmica Srbije i Izraela igra se u nedelju u hali "Aleksandar Nikolić".

#Aleksandar Đorđević

'