AKTUELNO

Košarkaši Denvera izjednačili su na 2:2 protiv Portlanda u polufinalnu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 116:112.

Džamal Marej bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 34 poena, pet skokova i četiri asistencije, a dobru partiju prikazao je i srpski košarkaš Nikola Jokić koji je ostvario drugi uzastopni tripl dabl učinak, a četvrti u plej-ofu. On je utakmicu završio sa 21 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Nagetsi su se brzo oporavili od poraza u trećoj utakmici, posle četiri produžetka - 137:140.

Foto: Tanjug

- Imamo mnogo takmičarski nastrojenih igrača u timu koji ne žele da gube. Mislim da ne želimo da gubimo više nego što volimo da pobedjujemo, što je čudno. Nismo želeli izgovor da smo izgubili zbog četiri produžetka, pošto smo bili umorni - rekao je Jokić.

On je u završnici utakmice otišao na klupu držeći se za desno koleno, ali se posle toga vratio na teren.

- Dobio sam udarac u koleno, ali u redu je - dodao je Jokić.

Pol Milsap u pobedi je učestvovao sa 21 poenom i 10 skokova, a Geri Heris sa 14 poena i pet skokova.

- Naši momci su čvrsti. Doći ovde i pobediti samo 36 sati od poraza posle četiri produžetka, govori koliko smo čvrsti - rekao je trener Nagetsa Majkl Maloun.

Foto: Tanjug

U ekipi Portlanda najefikasniji su bili Si Džej Mekalum sa 29 poena i pet skokova i Demjan Lilard sa 28 poena i sedam asistencija. Set Kari dodao je 16 poena.

Naredna peta utakmica igra se u Denveru u utorak uveče.

Košarkaši Toronta izjednačili su na 2:2 protiv Filadelfije u polufinalu plej-ofa Istoka, pošto su pobedili sa 101:96.

Kavaj Leonard predvodio je Reptorse sa 39 poena, uključujući i "trojku" minut pre kraja, a imao je i 14 skokova i pet asistencija. Mark Gasol postigao je 16, Kajl Lori 14, a Serž Ibaka 12 poena uz devet skokova.

U ekipi iz Filadelfije najefikasniji je bio Džimi Batler sa 29 poena i 11 skokova. Džej Džej Redik postigao je 19, a Tobajas Heris 16 poena. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao.

Naredna peta utakmica igra se u utorak uveče u Torontu.

#NBA

'