AKTUELNO

Košarkaši Filadelfije pobedili su noćas Denver sa 97:92 i zadržali maksimalan učinak na domaćem terenu u NBA ligi.

Filadelfiju je predvodio Džoel Embid sa 22 poena, 10 skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte. On je postigao dva poena sa linije za slobodna bacanja 15,3 sekunde pre kraja utakmice i obezbedio 13. pobedu u 13. utakmici na domaćem terenu.

"Moram da budem ono što jesam. Kada se zabavljam, dominiram", rekao je Embid.

U trećoj uzastopnoj pobedi Filadelfije Tobajas Haris učestvovao je sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Matis Tajbul sa 13 poena, a Al Horford sa 11 poena i devet skokova.

Foto: Tanjug/Matt Slocum

Denver je pretrpeo treći uzastopni poraz, odnosno peti u poslednjih šest utakmica, a najefikasniji u toj ekipi bio je Vil Barton sa 26 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 15 poena, uz 11 asistencija i sedam skokova. Najbolji strelac ekipe Džamal Marej povredio se u prvoj četvrtini posle sudara sa Benom Simonsom i nije se vraćao u igru.

Košarkaši Majamija pobedili su posle produžetka Atlantu sa 135:121. ;Majami je produžetak počeo serijom 16:0 i ostao je neporažen na svom terenu ove sezone, 11/0. Kendrik Nan bio je najefikasniji u ekipi Majamija sa 36 poena, a Dankan Robinson postigao je 34 poena, od kojih 10 "trojki", izjednačivši rekord franšize.

Dobre partije prikazali su i Edris Adebajo tripl-dabl učinkom od 30 poena, 11 skokova i 11 asistencija i Džimi Batler, koji je takodje zabeležio tripl-dabl od 20 poena, 18 skokova i 10 asistencija.

U ekipi Atlante najefikasniji je bio Deandre Hanter sa 28 poena, Tre Jang postigao je 21 poen uz devet asistencija, a Džabari Parker 16 poena i sedam skokova.

Foto: Tanjug/Matt Slocum

Šarlot je pobedio Vašington sa 114:107. Šestorica igrača Hornetsa postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Devonte Grejem sa 29 poena. Majls Bridžis postigao je 19 poena, uz važnu "trojku" 7,7 sekundi pre kraja, dok je Teri Rozije dodao 17 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Najbolji u ekipi Vašingtona bio je Davis Bertans, rekordom karijere od 32 poena. On je postigao osam "trojki", a imao je i devet skokova.

Portland je pobedio Njujork sa 115:87 i naneo mu 10. uzastopni poraz. Demjan Lilard postigao je 31 poen, uključujući osam "trojki" i pomogao ekipi da prekine niz od dva poraza. Hasan Vajtsajd postigao je 17 poena uz 15 skokova, a Karmelo Entoni 16 poena.

Njujork ima samo četiri pobede, najmanje u ligi i ostvario je samo jednu pobedu na gostujućem terenu. Džulijus Rendl bio je najefikasniji sa 15 poena, Mičel Robinson dodao je 14, a Bobi Portis 11 poena i 10 skokova.

Foto: Tanjug/Matt Slocum

#Filadelfija

#KK Denver Nuggets

#NBA

#Nikola Jokić

'